Portretul cumpărătorului de iPhone 4S

Sunt un pic curios, chiar aș vrea să știu cum arată persoana care își cumpără un iPhone 4S în România imediat după lansare, ce fel de om este? Oare se poate face o încadrare în funcție de venituri, vârstă, job, pasiuni, stil de viață?

iphone 4s

Citeam la Cristi despre magazinele online din România care acceptă precomenzi pentru iPhone 4S și prețurile pentru el: versiunea de 16 GB e 2999 lei iar cea de 64 GB e 3999 lei. În State la abonament versiunea de 16 GB e 199 de dolari, cea de 64 de GB e 399 de dolari. Doar așa, ca idee, aștept replica Orange și poate Vodafone la noi.

În primul rând, trebuie să spun că m-am jucat suficient de mult cu iPhone-urile încât să îmi formez o părere. Sunt niște gadgeturi foarte frumoase, ușor de utilizat, și avantajul Apple este că a reușit să facă tehnologia accesibilă, practic oricine poate folosi și configura un iPhone foarte ușor, curba de învățare e scurtă. Cu alte cuvinte, tehnologia ușor de utilizat, cu o interfață simplă și atractivă, la un preț ridicat.

Doi la mână, am citit multe articole legate de strategia lansării unui iPhone 4S (fără multe facilități suplimentare față de 4) și nu iPhone 5, cum 4S a fost lansat tocmai pentru ca utilizatorii de iPhone 3G și 3GS să simtă nevoia de upgrade, iar utilizatorii de iPhone 4 să nu se simtă dezamăgiți prea mult de Apple, ca urmare a lansării unui iPhone mult mai bun decât ultima versiune apărută. În State cei mai mulți utilizatori de iPhone fac upgrade odată la doi ani, când le expiră perioada contractuală. Majoritatea utilizatorilor de iPhone 4 oricum nu ar fi făcut upgrade, fiind în perioada contractuală, a trecut un an și ceva de la lansarea iPhone 4. Lumea nu își cumpără iPhone la liber, de obicei.

Trei la mână, sunt fan smartphone-uri, cred că te pot ajuta să îți rezolvi o parte din probleme rapid, atunci când ești pe drumuri și nu vrei să cari un laptop/netbook după tine. Trimiți un email, modifici un document, cauți o informație pe Google, faci o rezervare, realizezi o fotografie, asculți muzică, urmărești un clip video, te orientezi cu ajutorul GPS-ului, toate astea sunt chestii pe care și eu le fac frecvent cu smartphone-ul meu, deci înțeleg utilitatea lor.

Patru la mână, banii pe care îi cheltui sunt făcuți de mine, muncesc mult pentru ei de aceea când îi cheltui am niște limite. De exemplu, pentru un smartphone nu aș putea să plătesc mai mult de 800-900 lei, chiar dacă îmi face cafea, mâncare și oferă interacțiune vocală ce vine sub forma unei voci sexy, deși metalice.

Înțeleg că e mișto să ai ultimul gadget de pe piață, dar eu cred că cine își cumpără o jucărie tehnologică imediat după apariție plătește un preț prohibitiv pentru asta, iar singurul avantaj este că intră într-un cerc restrâns de oameni care pot spune că l-au cumpărat primii. Atât, în rest un iPhone care acum costă 40 de milioane la liber va costa peste 2 ani 5 milioane. Chiar merită, chiar își scoate banii plătiți, așa numita taxă de exclusivitate?

Eu merg pe principiul că dacă e să îmi cumpăr un gadget, verific să aibă facilitățile de care am nevoie și să fi apărut pe piață de cel puțin 6 luni – 1 an, când prețul e deja într-o zonă neutră și nu va mai scădea foarte mult. Best bang for the buck, cum spun americanii. Nu vă gândiți la prostii.

Îmi plac gadgeturile, îmi place tehnologia, dar sunt conștient de faptul că gadgeturile costă enorm de mult la lansare.

În concluzie, chiar sunt curios care este portretul cumpărătorului de iPhone 4S la liber în România? Cine e dispus să plătească de la 30 de milioane în sus pentru un telefon, doar pentru a spune că el l-a avut printre primii? Idei, sugestii….

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
puiu

Eu am un 3Gs de 16 gb sh, pe care am dat un 3G și 150 lei. În aprilie 2012 expiră contractul cu oranga și DOAR DACĂ la ora aia un 4s va fi 200 dolari voi face prelungire de abonament. Altfel, 3Gs e un telefon arhi-suficient pentru mine.

puiu

O zici de parcă ar fi de rău :)) E simplu, îți permiți go for it. Nu, stai la 3 euro plus tva și dă beep-uri

puiu

Păi tu de exemplu cât cheltui cu mobilul, asta ca să avem o bază 🙂

puiu

În care este inclus și pachetul de date? Că bănuiesc că ai de-o ciorbă 3G…Eu îl am de 20 euro plus 9 euro pachetul de date (600mb incluși). Dacă pentru asta ar trebui să semnez pentru încă doi ani, nu m-ar deranja.