fbpx

Povestea unui colet

Știți care e cea mai amuzantă fază atunci când primești un colet prin curier? Să primești mesaj, tu să nu fii acasă, să cauți curierul seara, să nu reușiți să vă întâlniți pentru că el nu găsește adresa ta, pentru ca după 2 zile să descoperi că el îți livra coletul în alt oraș.

Povestea începe cam așa. Marți primesc mesaj că mi se va livra un colet acasă. Sunt la birou, seara când merg spre acasă sun curierul, îl întreb unde e, îmi dă niște puncte de reper din altă lume, nu reușim să ne înțelegem, până îl pun să verifice adresa: numele meu, telefonul meu, strada mea, dar alt oraș, București în loc de Bacău. Îl rog să modifice adresa. Sun și la call center-ul curierului preventiv, le dau AWB-ul, îi rog să modifice adresa, să trimită în Bacău. Nici o problemă, zic toți.

Miercuri. Primesc iar mesaj, se va livra coletul în decursul zilei de azi bla bla. Hopa zic, s-au mișcat repede băieții, au modificat adresa, bravo. Seara în drum spre casă sun curierul, iar îmi dă repere din altă lume, el era tot din București, căuta tot adresa din Bacău în București. Greșeală zic, modificați adresa. Deja vu.

Joi – aceeași poveste.

Vineri – nu am primit nici un mesaj, dar deh, vine weekendul, mai luăm o pauză. 🙂

Vedem luni cum va continua povestea coletului, sigur un curier va încerca să livreze pachetul iar în București, pentru că se poate. E greu tare să modifici o adresă. Nu sunt deloc supărat, e chiar amuzant să vezi cum oamenii pierd timpul aiurea, în loc să facă o simplă modificare de adresă.

L.E: a ajuns coletul rătăcit, vine seara târziu. Păcat, era amuzant să continuăm povestea luni. 😀

Voi ce povești aveți cu colete pierdute?

Recomandă

8 Comentarii

  1. Banuiesc ca este vorba despre Cargus:) Nu am avut experiente de genul, insa nu inteleg de ce ma suna cand sunt in fata usii, ci nu cu jumate de ora inainte….Nu inteleg ce rost are apelul lor.

     

  2. Ai sunat la si la firma de curierat -eu am gresit -nu am citit cu atentie. Dar asa este: poti ruga soferul-curier cu cerul si pamantul… chiar daca iti aproba verbal nu are nici o “putere” sa modifice adresa de livrare.

  3. Am sesizat ca atunci când platesc comanda cu cardul, astept cam 4-5 zile pana imi vine coletul, cum aleg plata ramburs cum a doua zi il am. E vorba de emag si cargus binenteles. Si nu s-a intamplat doar o data, in ultimul timp cam frecvent.

    • Să știi că am întrebat de faza asta chiar pe cineva din eMag, aveam și eu niște bănuieli. Ne înșelăm amândoi, nu există o prioritate pentru cei care plătesc ramburs, de fapt nici nu au cum să transmită curierului -vezi că ăsta plătește ramburs, trimite mai repede coletul. Sistemul din depozit e automatizat, comenzile sunt procesate în funcție de ordinea în care intră, doar dacă comanzi un produs de la un partener eMag să difere livrarea, în funcție de cum procesează partenerii comenzile.

  4. Oricum, ideea e ca emagul se misca mai repede inainte cu livrarile, adica urmatoarea zi dupa comanda aveam coletul. Am comandat odata duminica si luni aveam coletul. Probabil acum au mai multe comenzi, multi parteneri care livreaza mai greu, cine stie. 🙂

    • Depinde de la cine comanzi. Vezi că pe eMag vând și parteneri, care lucrează fiecare cu firma preferată de curierat. eMag livrează de obicei cu FanCourier, care își fac treaba, de Black Friday am comandat vineri dimineață și sâmbătă suna curierul la ușă, dar na, trebuie să mai ai și noroc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *