fbpx

Cele mai bune site-uri cu poze gratuite

Sunt destule site-uri cu poze gratuite unde se găsesc de descărcat imagini decente, gratis, atât pentru articolele de pe site sau blog cât și pentru rețelele sociale, și majoritatea fotografiilor pot fi folosite și în scopuri comerciale.

Mai jos câteva site-uri cu poze gratuite pe care le folosesc și recomand, dacă știți și altele lăsați-le în comentarii.

Site-uri cu poze gratuite

Mai știți și alte site-uri cu poze gratuite pentru download?

Atunci cand vine vorba de realizarea unui site profi realizezi ca ai nevoie de poze. Indiferent de domeniul in care se afla site-ul respectiv iti dai seama ca nu poti folosi pozele trase de tine in vacanta de vara trecuta, deoarece ai strica toata munca depusa pana atunci.

Pentru a face rost de fotografii profesioniste ai patru variante:

  • Te apuci sa cauti pe torrenti si sa descarci seturi cu fotografii pana nimeresti exact ce iti trebuie. Multa munca si multe riscuri ulterioare pe care trebuie sa ti le asumi.
  • Cumperi fotografiile necesare de pe site-uri specializate, ca Istockphoto sau Shutterstock.
  • Sedinta foto dedicata. Cauti un fotograf profesionist, angajezi modele, amenajezi un decor special si realizezi o sedinta foto ca la carte.
  • Cauți pe site-urile cu imagini gratuite, cu licență.

Prima varianta e folosita des, insa daca lansezi un site comercial risti sa intampini multe probleme legate de copyright. In concluzie, iti mai raman variantele 2, 3 și 4.

Sedinta foto iese din discutie pentru majoritatea site-urilor lansate la noi datorita bugetului care poate trece lejer de cateva sute de euro, deci ne mai ramane varianta 2 sau 4 – cumparam sau descărcăm fotografii stock. In fond nu ne costa decat cativa dolari. Nu?

Corect, fotografiile sunt accesibile ca pret, dar exista 2 probleme:

  • Aceleasi fotografii vor fi cumparate/descărcate de mai multe persoane si implicit vor apare pe multe site-uri.
  • Fotografiile sunt prea artificiale.

Cum rezolvam problemele astea? Prima solutie e sa cautam fotografii care au fost descarcate mai putin.

Majoritatea site-urilor permit sortatea in functie de numarul de downloaduri, deci e logic ca vom incepe de la coada, cu fotografiile cele mai putin descarcate. Vom avea mai mult de munca, dar cel putin sansele de a vedea fotografia cumparata de noi si pe site-ul vecin sunt mai mici.

In ce priveste artificialul din fotografiile gratuite sau cele cumpărate, solutia e sa cautam acele imagini care sunt cat mai apropiate de realitate, cat mai naturale.

Recomandă

11 Comentarii

  1. […] Râd și eu de multe ori când dau peste reclame online ce folosesc fotografii stock complet rupte de subiect, stupide, dar albumul ăsta era păcat să rămână doar pe Facebook. E un fel de top cu fotografii stock inutile, uneori amuzante, alteori absurde, de pe site-urile de profil. Dacă vreți fotografii stock bune (și gratuite) am un articol întreg cu site-uri ce le oferă. […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *