fbpx

Nu știu de unde s-a încetățenit la noi obiceiul “nici o sărbătoare fără grătare”, dar e grav atunci când autoritățile ajung să sprijine obiceiurile astea.

Eram azi în parcul Copou din Iași și am remarcat cu mirare faptul că pe aleea principală în dreptul fiecărei bănci a răsărit un grătar, dotat cu lemne de foc. Nu apăruse nici un amator de prăjit cărnița prin zonă, probabil și pentru că era un gardian public ce păzea grătarele, dar am impresia că mâine, de 1 Mai, fumul grătarelor va inunda parcul Copou, iar coada la grătare o va depăși pe cea la toneta cu înghețată sau cu vată de zahăr.

gratar copou iasi

gratar copou iasi 2

În concluzie, mâine dacă vreți să respirați aer curat mergeți oriunde, dar nu în parc!

Ce branding de țară, ce strategii de promovare a imaginii României în exterior, ce valori împinse pentru turiștii străini… grătare frate, asta ne trebuie nouă. Cât mai multe grătare. Aa. și un dozator de bere lângă, să curgă micul mai ușor la vale pe ritmuri balcanice.

Voi cum sărbătoriți 1 Mai?

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

8 Comentarii

 1. …o sa curga voturile spre psd….de dozatorul de voturi vorbeai..nu?
  p(c)acat, nu ma mai duc nici in parc la expo, si astept cu nerabdare gratarele montate in gradina botanica, ashea intre o Tulipa grengiolensis si o Tulipa heterophylla, noi cu drag votam (mestecam) urmand drumul de la mestecat la (c)pacat, natural nu?mo??

  • Era jale azi prin pădurile de lângă Iași. Lângă fiecare copac era un o familie, o mașină și tradiționalul grătar. Aveai impresia că e un incendiu la ce fum se ridica/

   • Cum am scris si la mine pe blog – astept rezultatul: cate tone de gunoi au ramas in urma. Si, mai important – cate amenzi s-au dat!

 2. Asta e stupizenia suprema, dupa targurile care se fac in Parc si care contin, la randul lor, gratare ale comerciantilor. Ultimul lucru pentru care m-as duce in parc ar fi acela de a ma ‘gratari’!
  Sunt curioasa… presupun ca vor fi, totusi, multi amatori. Dar, ma abtin de la o vizita care nu poate sa-mi starneasca decat greata.

  Cum sarbatoresc 1 mai? La fel cum petrec, de obicei, o zi de duminica. Nu cred ca ziua asta e mai importanta decat altele. Cel putin, pentru mine nu e.

 3. Pingback: La gratare de 1 mai | Blog Iasi4u

 4. Treaba cu grătarele din Parcul Expoziţiei e chiar interesantă. Păi nu? Mereu am visat să văd acolo grătare instalate. Nu am apucat să trec pe-acolo, dar dacă ştiam ieri, acolo eram. M-am uitat în pozele tale si din ce am văzut, grătarele alea probabil au dispărut astăzi, nefiind ca cele de la Ciric, adică montate în pământ. Era chiar culmea să fie aşa. După atâtea prostii făcute de primărie, probabil că unii s-au gândit…”Ce vrea românu’? Alcool şi mâncare. Nimic altceva.”. Uite şi dovada.

  O altă chestie, observabilă în media, de data asta e următoarea: ce s-a transmis de la mare după weekendul ăsta: petreceri cu oameni care urlau, care beau, care erau atât de tari încât făceau baie în mare la doişpe grade. Pe lângă chestiile astea, o tipă de la Realitatea a fost pocnită, la fel ca o altă femeie, dar însărcinată, de data asta.

  “Era azi în parcul Copou din Iași”. [Cred că îţi lipseşte un m pe-acolo :p]

 5. Garantez eu ca nichita e un mare…animal. Oare de ce toti au uitat ca Nichita e politician si ne asteptam numai la lucruri bune din partea lui?!

  Asteptati voi mult si bine bun simt din partea astora.

Lasă un comentariu