Profilul alegătorilor români din turul 1 la alegerile prezidențiale

Conform studiului IRES (via Andra), studiu realizat pe 16.100 respondenți peste 18 ani, la ieşirea de la urne. Normal că sunt marje de eroare, dar ne putem face o mică idee despre profilul alegătorului român.

Moise are o analiză mai detaliată a campaniei, cu repartizarea pe regiuni. Concluziile le trageți voi, eu îmi doresc doar ca în turul 2 să poată vota toți cei care se prezintă la secțiile de votare, de oriunde ar fi ele, iar turismul electoral să fie minim, dacă nu inexistent. Și alegătorii români să gândească măcar 1 secundă înainte de a pune ștampila, pentru că omul care va ieși președinte va reprezenta țara asta 5 ani. Cum ați vrea să fie el?

ires1

ires-iohannis

ires-macovei

ires-ponta

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Mihai Monoranu

Nimic surprinzator la ponta (socialisti). Votantii sunt formati din: asistati social, cei care stau in somaj, ajutor de somaj, oamenii simpli de la tara care se tem ca le fura iohanis pensia…in general oameni fara prea multa scoala si care traiesc pe spatele statului 😉

Marius Sescu

Da, dar dacă te uiți atent vezi că 58% dintre alegători sunt din mediul urban, deci nu oameni simpli de la țară, ci de la oraș/

Marius Sescu

Bine, bazat fix pe studiu, realitatea poate diferă nițel.

Mihai Monoranu

Pai si la oras sunt destui cu aceleasi caracteristici enumerate de mine. “oameni simpli de la tara” era doar ca enumerare…nu ca pondere majoritara. Oricum…ne meritam soarta. Am sa vad dupa ce iese ponta presedinte daca tot basescu o sa fie de vina pentru situatia din tara. Deja au fost taiati banii de la investitii, cofinantarile pe proiecte nu mai exista, somajul este in crestere, fondul de rezerva a fost dat la primarii pentru a aduce voturi si lista poate continua. Felicitari alegatorilor. Votati pentru o sa cosa acum…ca sa ne ruinati pe termen lung. Superb !

Marius Sescu

Stai că încă nu a fost dat publicului bugetul pe 2015, să vezi atunci ce fain va fi. Oricum, mai e o șansă, și cele 10 procente diferență pot dispare rapid, dacă toți cei care se agită pe Facebook s-ar agita și la secția de votare.

Mircea Moise

Adresă poporului si electoratului Roman. Chem toti cetatenii Romani sa participe la turul doi al alegerilor prezidentiale din 16.11.2014 si ii sfatui ca inainte de a-si exprima votul sa urmeze vorba Ardeleanului „ să şadă şi să cujete” Alegerile prezidentiale din 02.11.2014 a fost un examen pentru candidatul Viorel Ponta si guvernul lui. Candidatul la presedentie care v-a cerut voturile la alegerile prezidentiale, caruia i-ati acordat 40% din voturile voastre la alegerile din 02.11.2014 v-a demonstrat cum o sa conduca tara impreuna cu guvernul si toate institutiile subordonate dupa ce il veti alege presedinte. Pe scurt o va conduce la… Citește tot »