Vrem schimbare, dar am uitat de puterea exemplului

Sunt sigur că ghiolbanul care parchează pe trotuarul din fața școlii cu SUV-ul vrea și el o țară mai bună pentru copilul lui, și îi explică asta când îl duce spre clasă, doar că lui îi e lene să facă 100 de metri pe jos. Și asta e problema multora dintre noi, vrem schimbare, dar noi nu vrem să ne schimbăm. Vrem să fie bine, dar noi să nu mișcăm un deget.

Și nu uitați un lucru, faptele valorează de 10 ori mai mult decât vorbele. Degeaba vorbim despre curățenie, educație și civilizație, dacă în continuare aruncăm gunoiul pe jos, citim doar CanCan și nu respectăm regulile în trafic. Să înceapă ceilalți, nu noi.

Mă uitam la campania cu #timpulsăcitim. PLecând de la cifrele care spun că 1 din 5 români nu a citit niciodată o carte și doar 4% citesc zilnic Klaus Iohannis ne dă o leapșă, să zicem și noi ce citim. Doar că el a uitat de puterea exemplului, a uitat să ne zică ce citește el. Asta e mai important, să dai un exemplu. Îmi place că sunt mai multe vedete implicate în campanie, și majoritatea au început să dea exemple de cărți. E de bine, deși să știți că românii citesc, dar nu ce credeți voi.

Și mă gândesc că mai ales pentru copii e foarte important să le arătăm că facem, nu doar vorbim.

Degeaba îi zic eu copilului că e important să citească, dacă eu stau toată ziua cu ochii în televizor și smartphone. Degeaba îi zic să coboare de pe bicicletă la trecerea de pietoni, dacă eu merg pe ea. Nu pot să îi cer copilului să aibă milă de cei mai săraci, să îi ajute pe alții, dacă eu nu fac niciodată fapte bune. Și lista continuă. Dacă vrem o țară mai bună trebuie să încercăm și noi să fim mai buni.

Recomandă prietenilor!
  • 87
  •  
  •  
  •  
  •   

Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of