fbpx

Recomandări pentru alegerea găzduirii web

Câteva recomandări acumulate până acum, după ce am schimbat în 5 ani de zile vreo 4 firme de hosting de pe la noi:

gazduire web romania

 • Cere recomandări de la prietenii care folosesc deja servicii de hosting.
 • Nu te orienta dupa cel mai mic pret. Multe firme de hosting fac overselling, adica vând acelaşi spatiu de pe server mai multor clienţi. Teoretic tu ai 1 GB spatiu să zicem, dar daca folosesti doar 100 MB restul e folosit de alţi clienti.
 • Alege un furnizor de hosting care are vechime pe piaţă, nu fugi după ultima apariţie. Aici nu e ca în modă, vechimea contează.
 • Asigură-te ca cei de la asistenta tehnică răspund la telefoane, emailuri şi tichete de suport. Conteaza enorm, mai ales când ai un spike de trafic de ex. şi te trezesti cu site-ul căzut. Caz real, păţit de mine pe blog acum 3 ani, când a fost căzut o zi întreagă şi nu dădeam de nimeni.
 • Interesează-te ce alţi clienţi are furnizorul de găzduire web în portofoliu.
 • Dacă site-ul tău va avea cu predilecţie vizitatori din Romania alege un furnizor de hosting care are serverele în Romania, te ajută la accesarea mai rapida a site-ului.
 • Vezi ce spun clienţii actuali despre furnizorul de hosting pe care l-ai ales. Google e prietenul tău. Daca numărul de opinii negative îl depăşeşte pe cel de opinii pozitive poate ar trebui să cauţi o altă firmă pentru găzduirea web.
 • Stabileste de la bun început nevoile tale (spaţiu pe server, număr de baze de date, Cpanel sau Plesk pentru interfaţa de administrare, trafic lunar inclus etc). E posibil ca upgrade-urile ulterioare să te coste mai mult decât dacă alegeai un pachet mai scump la început.

Personal lucrez cu Webfactor de trei ani pentru găzduirea blogului propriu, iar pe lângă ei îi recomand pe cei de la Top Level Hosting şi Hostis, deoarece ştiu că sunt serioşi şi atenţi la nevoile clienţilor.

Aveţi si alte sugestii pentru cei care sunt în căutarea unui hosting?

Recomandă

15 Comentarii

  • am luat gazduire de la xservers.ro si dupa 2 luni imi trimit mail ca siteurile mele consuma resurse si ca am prea multi vizitatori conform contractului, le-am explicat ca in contract nu s e poemeneste de vizitatori (cu toate ca acestia erau ireali, adica spam ,dar ei au zis ca le consum resurse conform alin x din ctr si ca suspenda domeniile care consuma resurse daca nu se ia nici o masura.Mi-am sters directoarele web(ca despre asta erau vorba)si cu toate astea mi-au suspendat domeniile ba chiar si alte domenii care nu primeau spam.(ex: reteteculinare.dragute.com , sau tatuaje.dragute.com) si mi-au scris in urmatorul mail ca contractul conform art x se va rezilia din acest moment in 15 zile….si gata

   • ….
    Salut
    revin azi(13.05.2013) am reziliat la xservers si pentru trei luni de gazduire mi-au oprit din bani cat pentru noua luni.. adica la plata pentru 2 ani am platit 187ron iar pentru 3 luni mi-au returnat 119 ron…hahaha ce panarama!!!!

    …si m-am gandit de diferenta de bani sa le fac promovare 😀

    • Ai dreptate asta mi se pare o prostie si regret ca am ales hostigul la ei. Am hostat la ei un site a trecut o luna si deja imi trimit e-mail ca trebuie sa cumpar alt hosting pt ca am epuisat resursele si pt ca a crescut nr de vizitatori. Cum e posibil asa ceva cand ei scriu TRAFIC NECONTORIZAT? Asta e hotie…dar defapt ce ma mir traim in romania… RECOMAND NU CUMPARATI HOST LA XSERVERS. Sunt de toata jena

 1. Webfactor sunt seriosi, am un cont la ei.

  Am si server virtual la ROMARG si sunt foarte multumit, a picat cred ca 1 data sau de 2 ori intr-un an pentru foarte putin timp + administreaza ei serverul (daca ai nevoie de addonuri pe server etc).

  • Da aveai dreptate pe atunci acum 3 ani erau numarul 1 hostway dar de cand a devenit easy host e foarte prost si la contact telefonic si la emailuri se raspunde chiar dupa 3 4 zile halal cu ei nu mai sunt recomandabili,eram client de 3 ani la ei dar de jumatate de an aproximativ au probleme intruna si nu mai sunt seriosi cu assistenta,acum sunt tot la ei dar vreau sa schimb cat mai repede in alta parte gazduirea la site-ul meu deoarece nu ofera deloc ajutor si iti raspund in greata dupa chiar si o saptamana,caut un host de gazduire bun si chiar nu stiu unde sa ma opresc acum am de ales la mshost.ro sau hostvision.ro ce imi recomandati ? va multumesc

 2. Folosesc NameBox (fostul Acip Hosting) de mai bine de 8 luni si nu am observat sa fie downtime doar de vreo 2 ori, insa nu a durat prea mult. Mi se pare o firma care merita incercata.

 3. […] până acum, după ce a schimbat în 5 ani de zile vreo 4 firme de web hosting de pe la noi:  Recomandări pentru alegerea găzduirii web … că doar nu era să dau sfaturi despre mutarea de la o firmă de web hosting la alta eu […]

 4. ..revin acum am de la hostmama.ro, au cea mai buna oferta momentan d epe piata, dupa cea am cautat ceva vreme i-am gasit cu 6 domenii cu cpanel la 100ron per an.
  in detrimentul lui xservers , care sunt foarte cursuciti…

 5. Tragi-comedie la Romarg.
  In rolul principal Alex Manzala,
  Rol secundar CEO Romarg – Radu Tofan
  Nu sunt specialist. Am o gazdure Business pentru un pachet de cateva site-uri.
  Am inceput sa am erori la incarcarea paginilor pe toate site-urile din acel pachet de gazduire. Sesizari, tichete si diverse povesti absolut penibile cu Alex Manzala – (credeam ca un idiot mai mare decat Edward nu exista, in romarg se poate)

  Ultima noutate dupa ce au spus ca Țmuta site-urile pe un server de ultima generatie…Ț

  inca nu s-a rezolvat..Citez din Alex Manzala “se ocupa de problema insasi domnul Radu Tofan…CEO-ul nostru”

  Daca lucrurile ar sta astfel – e naspa – CEO-ul muta site-uri. Ceea ce inseamna ca nu are echipa….

  Indiferent care e realitatea. EVITATI ROMARG

  Alta gazduire? nu stiu ce sa aleg….nu m-a convins nimeni…insa m-am convins singur ca romarg iti scoate peri albi.

 6. Salut,

  revin, am luat apoi de la Hostmama, am la ei de 3 ani…merge super si nu fac probleme de consum de resurse…bla bla bla…la 100 ron pe an…e super bine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *