fbpx

Restaurant vegetarian la Iasi

Daca nu stiati, este unul deschis de curand.

Iasul este, de trei saptamini, al patrulea oras din tara care are un restaurant cu specific vegetarian 100%. In spatiul deschis pe strada Barbu Lautaru, in spatele „Ziarului de Iasi“, nu exista miros de carne, de mici, fum de tigara si aburi de alcool. Restaurantul „Sante“ are in meniu ciorba de burta cu snitel din soia taiat felii si smintina vegetala, friptura din soia, snitel din porumb, fasole cu cirnati vegetali, cafea din soia, ciorba de perisoare din nuca si multe alte specialitati.

A deschide un restaurant cu specific vegetarian intr-o zona in care friptura in singe si cirnatii sint la mare cautare poate parea o nebunie, o afacere cu putine sanse de reusita. Aceasta a fost si reactia cunostintelor patronului restaurantului „Sante”, Gicu Lupu, cind au aflat ce are de gind sa faca. Dar el nu a tinut cont de parerea majoritara si a riscat.

Din luna mai, a inceput construirea primului restaurant vegetarian din Iasi si al patrulea din tara. „Adevarul este ca la inceput mi-am zis ca este foarte riscanta o astfel de afacere, mai ales daca tinem cont si de mentalitatea moldovenilor. Insa, acum, la trei saptamini de la deschidere, sint multumit, pentru ca nesperat de multe persoane au mincat deja la noi”, povesteste Gicu Lupu.

Desi restaurantul „Sante” este ovo-lacto-vegetarian, are in meniu si mincaruri pentru adevaratii vegetarieni, adica pentru cei care nu maninca produse de origine animala de nici un fel: lapte, oua, brinza. In restaurant se pot servi preparate fara pic de carne, insa foarte gustoase: „friptura” de soia, snitel de porumb si soia, ciulama de ciuperci, ciorba de perisoare facute din nuca, ciorba „radauteana” cu felii de snitel de soia, ciorba de „burta” din soia si smintina vegetala etc.

„Toate preparatele sint realizate pe loc de catre noi. De exemplu, smintina vegetala este facuta de soacra mea, din orez. Putine sint ingredientele pe care le aducem din afara, precum uleiul de masline si sucul de rosii din Italia, Vegeta si frisca de soia din Germania“, explica Lupu.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *