Românii și tehnologia – 67% nu înțeleg termenii

E mișto fraza asta, dintr-un studiu Samsung despre utilizarea tehnologiilor noi în România: 67% dintre români au declarat că pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice pe care, de fapt, nu le cunosc, iar 7% dintre ei au răspuns că fac acest lucru și de câteva ori pe zi. Termenii pe care românii pretind cel mai des că îi înțeleg sunt Cloud (28%), Emoji (27%) și Streaming (25%).

Romanii si obiceiurile de consum ale tehnologiei

Utilizatorii români iubesc tehnologia, 61% dintre ei o utilizează mai mult decât o făceau acum doi ani, iar 58% dintre ei sunt încântați s-o folosească, însă terminologia îi face deseori să se simtă confuziși nu le oferă o viziune clară asupra felului în care diferite dispozitive și servicii ar trebui să îi ajute.

Întrebați cât de bine cunosc noii termeni din tehnologie, 67% dintre români au declarat că pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice pe care, de fapt, nu lecunosc, iar 7% dintre ei au răspuns că fac acest lucru și de câteva ori pe zi. Termenii pe care românii pretind cel mai des că îi înțeleg sunt Cloud (28%), Emoji (27%) și Streaming (25%). Pe de altă parte, respondenții cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani sunt cei care admit cel mai des atunci când nu stăpânesc terminologia tehnică.

Studiul arată că, de cele mai multe ori, românii pretind că știu terminologia pentru a nu părea ridicoli sau ignoranți în fața colegilor (29%). Totuși, una dintre urmările neînțelegerii terminologiei tehnice are ca rezultat neputința utilizatorilor de a beneficia de un serviciu sau de un dispozitiv la potențial maxim. Prin urmare, peste o treime (35%) dintre utilizatorii români au declarat că neînțelegerea termenilor duce la nefolosirea dispozitivului la întregul potențial. Ca răspuns la studiu, Samsung Europa va crea un glosar accesibil, „The Plain Tech Guide”, pentru a explica ce înseamnă ultimii termeni apăruți și cum aceștia ne pot îmbunătăți viața.

Românii, la fel ca și europenii, sunt entuziasmați de tehnologiile noi. Cei mai mulți dintre ei (92,5%) au declarat că sunt entuziasmați de performanțele dispozitivelor pe care plănuiesc să le cumpere și mai mult de jumătate dintre ei (58%) de tehnologiile pe care le folosesc în prezent și de felul în care ele au evoluat de-a lungul ultimului deceniu. Mai mult, doar 16% dintre ei simt că nu pot ține pasul cu tehnologia, în timp ce 49% au fost de acord că progresul tehnologic este inevitabil.

Tehnologia este cu siguranță mult mai integrată în viața utilizatorilor români și în activitățile lor zilnice, comparativ cu câțiva ani în urmă. 61% dintre utilizatori au declarat că folosesc tehnologia mult mai des decât obișnuiau să o facă în urmă cu doi ani, iar 21% au declarat că se bazează pe tehnologie și s-ar simți pierduți fără ea.

Aplicații
Studiul s-a concentratși pe aplicațiile pe care românii le consideră cele mai utile. Astfel, aplicațiile de navigație și hărți sunt cele pe care 26% le consideră că au un impact semnificativ în simplificarea vieții lor. Acestea au fost urmate de aplicațiile de tipcalculator (22%) și aplicațiile pentru camere foto (13%).

Recomandă prietenilor!Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of