fbpx

Scanați acest QR code. De ce?

Prin afară ele sunt deja depășite, deja se discută despre NFC (near field communication) la noi acum sunt pe val. Qr code în sus și în jos. Dacă folosești QR codes ești cool, ești mișto, ești pe val.

Codurile QR au început să fie integrate în campanii de marketing, pe afișe, cred că am văzut unul chiar și într-o reclamă TV. Să spunem că atunci când au o funcție utilitară pentru cititori le înțeleg rostul, deoarece poți încorpora în cod mai multe informații, dar în reclamele din reviste și pe afișele publicitare expuse prin diverse locuri sunt puține cazuri când ele sunt utile cu adevărat.

De ce? Majoritatea cititorilor unei reviste parcurg revista pentru articole, nu pentru paginile cu reclame. Deja ei trebuie să fac un efort pentru a trece peste pagina de prezentare a unui nou produs bancar, acum ar trebui să scaneze și QR codul care apare pe aceea pagină, ca să afle mai multe detalii despre produsul promovat? Câți cititori oare chiar fac asta? Reclama este necesară, e adevărat, dar cititorii nu fac eforturi inutile, trebuie să fie motivați pentru asta.

Vreți să atrageți atenția cu QR codes? Faceți un QR code interesant, atractiv sau oferiți un bonus motivant celor care îl scanează. Exemplu: scanează acest QR code și află cum primești o reducere de 20% pentru produsul X. Asta m-ar face să scanez codul cu telefonul, nu faptul că voi afla mai multe detalii despre un produs care oricum nu mă interesa.

Definiții pentru QR Codes sau codurile QR:

Codul QR (Quick Response) este un cod matrice creat in 1994 de catre compania japoneza Denso Wave. Codul a fost creat pentru decodarea rapida a informatiilor incorporate, de unde numele “răspuns rapid”. QR-code-ul inmagazineaza mult mai multe informatii decat clasicele coduri de bare: text, numere de telefon, SMS, e-mail, date de contact, linkuri web, locatii geografice etc. Un QR code te trimite instantaneu prin intermediul camerei telefonului mobil la adrese URL sau alte informatii, fara a fi necesara tastarea informatiei in browser. Pentru a scana un QR code, ai nevoie doar de un telefon mobil compatibil (de tip smartphone cu acces la internet) si de un soft de citire gratuit.

A QR code (abbreviated from Quick Response code) is a specific matrix barcode (or two-dimensional code) that is readable by dedicated QR barcode readers and camera telephones. The code consists of black modules arranged in a square pattern on a white background. The information encoded may be text, URL, or other data. Common in Japan, where it was created by Toyota subsidiary Denso-Wave in 1994, the QR code is one of the most popular types of two-dimensional barcodes. The QR code was designed to allow its contents to be decoded at high speed.

Voi scanați cu mobilul un QR code dacă îl vedeți pe un afiș sau într-o reclamă?

Recomandă

10 Comentarii

  1. Am folosit aceasta metoda pentru a oferi o locatie. Ducea direct la google maps, barcode scanner salveaza linkurile in history. Clientii cand se apropiau de locatie, dar nu o gaseau, scoteau telefonul si gaseau exact.
    QR Codes mai pot fi utile, dar in anumite cazuri.

  2. n cod QR (abreviat de la codul de răspuns rapid) este un tip de cod de bare matrice (sau bidimensionale code), primul pentru industria de automobile. Mai recent, sistemul a devenit populară în afara a industriei ca urmare a lizibilităţii sale rapide şi relativ [ clarificări necesare ] mare capacitate de stocare. Codul este format din module negru aranjate intr-un model pătrat pe un fundal alb. Informaţie codată poate fi alcătuită din patru tipuri standardizate (“moduri”) a datelor (numerice, alfanumerice, byte / binar, Kanji ), sau prin extensii suportate practic orice fel de date. [1]
    Creat de către Toyota filială Denso Wave în 1994 [2], pentru a urmări vehiculele timpul procesului de fabricaţie, codul QR este una dintre cele mai populare tipuri de coduri de bare bidimensionale. Acesta a fost conceput pentru a permite conţinutul acestuia să fie decodate la viteză mare. [3]
    Tehnologia a văzut utilizare frecventă în Statele Unite ; de utilizare QR este cea mai rapidă creştere în Canada şi Hong Kong .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *