fbpx

Voi câte servicii de streaming folosiți?

Acum vreo trei sau patru ani de zile citeam niște articole legate de serviciile de streaming din State, ideea era că americanii începuseră să renunțe la o parte din ele, că vorba aia, cât timp ai ca să poți să te uiți și pe Netflix și pe HBO Max și pe Disney Plus și pe Amazon Prime și pe Hulu, și cât îți convine să plătești, doar pentru a te uita la ce vrei tu pe TV, fără reclame? Bine, ei aveau și abonamentele de cablu TV scumpe.

Pe vremea aia noi aveam oficial doar Netflix și HBO Go, mă gândeam când vom ajunge și noi acolo, la luxul de alege pentru ce serviciu de streaming vrem să plătim luna asta. Ei bine, am ajuns.

Mă uitam la recenta lansare a Disney Plus în România. Lansarea a fost făcută cum trebuie, cu teasing-uri, cu influenceri, cu evenimente offline, cu comunicate de presă, cu ofertă tentantă de plătești 10 luni și primești 12.

Ei bine, e clar că și Disney și-a dat seama că oamenii încep să sară de la un serviciu la altul, și calculele se fac altfel acum, luna asta consumăm tot ce este interesant pe Netflix, luna viitoare pe HBO Max, mai la toamnă Disney Plus, când vine iarna poate un pic de Amazon Prime și tot așa. De asta au venit cu oferta pentru 1 an, vor să blocheze utilizatorii lor, să stea liniștiți o perioadă.

Fiecare platformă trage să aibă exclusivitățile ei, seriale și filme pe care le poți vedea numai AICI, dar eu am ajuns să cred că majoritatea utilizatorilor vor prefera să plătească lunar doar pentru 1 sau 2 servicii.

Nu zic că oferta Disney Plus nu e bună, mai ales dacă ești fan Star Wars sau Marvel, sau dacă ai copiii ce se uită la Pixar. Adaug documentarele National Geographic și deja mă gândesc că aș avea ce vedea 2-3 luni de zile, dacă aș avea timp.

Problema e că a venit vara, mai avem concedii, treburi de rezolvat, case de renovat, și nu aș plăti acum abonament pe 1 an de zile, când din start știu că până în septembrie vom sta mult prea puțin pe acasă în fața televizorului.

Cam aici cred că suntem, mai ales dacă vrem să facem și niște economii în perioada asta. Vom plăti pentru un serviciu de streaming principal, și restul probabil le vom plăti prin rotație.

Noi acum plătim pentru Netflix și HBO Max, deși cred că folosim mai mult Netflix. Posibil în toamnă să închidem un pic HBO pentru a încerca Disney Plus.

Voi câte servicii de streaming folosiți?

Recomandă

8 Comentarii

  1. Tot 2, Netflix și HBO. Probabil renunt la Netflix vreo 2 luni sa testez Disney, oricum peste vara Netflix nu lanseaza prea multe.

  2. Sunt abonat la toate 4 (Netflix, HBO MAX, Prime Video și Disney+), dar HBO MAX îl am gratuit – pentru cât timp nu știu.

    Cel mai mult mă uit la Netflix, la fel și restul familiei. Acum testez Disney+ și pe viitor poate rămân doar cu Netflix și Disney+.

    Dar mă gândesc la o strategie de rotire pentru că pare cel mai convenabil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *