fbpx

Ați văzut cu toții reclama de mai jos? E bine, dacă nu uitați-vă la ea, s-ar putea să vă salveze viața, dacă vă determină să fiți mai atenți în trafic. Reclama e șocantă tocmai pentru a avea impact. Spoturile drăguțe despre condusul preventiv nu prind la oameni, se știe deja asta. Trebuie să fi scos din zona de comfort pentru a îți schimba mentalitatea.

Nu neg că aveam și eu o perioadă când apăsam mai tare pedala, mai ales pe drumurile drepte și libere. Dar perioada aia a trecut, de când am 2 kinderi în mașină conduc mult mai încet și sunt mai atent în trafic. Asta e problema la volan, nu e suficient ca tu să conduci cu grijă, pentru că intră altul în tine și te omoară pe loc. De 2 ori până acum era să fiu spulberat pe verde în intersecție, de mașini care au trecut cu viteză pe roșu. Dacă nu plecam încet la semafor și mă asiguram de 2 ori (deși aveam verde) acum vă scriam de pe un norișor.

Idem cu centura de siguranță, mai ales pentru copii. Tu zici că nu ai nevoie de ea în mașină, pentru că mergi încet, ești atent etc. Intră altul în tine însă și zbori pe geam, chiar și la 60 de kilometri pe oră poți să te alegi cu răni fatale dacă nu ai centură. Nu mai zic de copii, dacă cel mic nu este prins cu centurile în scaunul special sau mai rău, se află pe bancheta din spate, între cele 2 scaune, chinuindu-se să vadă ce se întâmplă în față, șansele de a zbura pe geam sunt maxime, iar un copil care zboară pe geam dintr-o mașină în mișcare nu are șanse prea mari de supraviețuire. Și în nici un caz copiii nu stau pe locul din față dreapta, nu degeaba îi zice scaunul mortului.

Conduceți cu grijă!

Lasă un comentariu