Și păreau oameni normali

Stai cu ei la o bere și par oameni normali, dar dacă te întinzi mai mult la discuții începi să afli că vaccinurile ne omoară copiii, masonii conduc lumea, dacii au fost cel mai deștept popor de pe glob, cu tot cu tunelurile din Carpați, la Colectiv a fost o mână criminală,  iar americanii și UE vor să ne facă sclavii lor. Și ți se rupe filmul, pe ce lume trăiesc persoanele astea?

Am mai zis-o, unul din principalele avantaje ale internetului este că oricine are acum acces la informație, se poate educa și cultiva singur, dacă vrea.  Reversul medaliei este că acum orice idiot are o voce, și de multe ori vocea lor e mai puternică decât cea a oamenilor raționali, deoarece idioții urlă iar oamenii raționali vorbesc frumos.

Oameni buni, nu credeți fără să cercetați, nu mai puneți botul la toate tâmpeniile promovate de falși autoproclamați guru din diverse domenii. Mergeți la sursă, discutați cu cei care au studiat ani de zile, căutați cifre, statistici, cercetări credibile, nu articole publicate de autori anonimi pe site-uri obscure.

Uite de exemplu la vaccinuri. Nu trebuie să fii specialist în domeniu, dar e suficient să te uiți la statisticile din ultimii 50 de ani, de când programele de vaccinare au fost implementate pe scară largă, să vezi că probabilitatea de a face o grămadă de boli cu consecințe grave e mult mai mare decât cea de a avea reacții adverse. Și dacă nici așa nu sunteți convinși întrebați un doctor, nu vedetele de pe Facebook. Rata mortalității nu a scăzut degeaba în ultimii o sută de ani. E o coincidență că în România s-a murit de rujeolă, o boală eradicată, după ce s-au trezit toți inteligenții să militeze împotriva vaccinurilor?

Nu știți nimic despre istoria României și rolul ei în Europa? Hai să nu mai credem că suntem cel mai deștept și norocos popor de pe planetă, în cel mai bun caz suntem mediocri. Citiți niște cărți de istorie, și nu mă refer la manualele școlare. Începeți cu O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri de Djuvara, e lejeră, dar după aceea vedeți cu alți ochi manipulările din presă și locul nostru în lume.

Și lista poate continua, ideea e să vă informați din surse bune înainte de a transmite mai departe mesaje false. E adevărat, toți suntem manipulați, dar măcar să știm când suntem manipulați și de către cine.

Recomandă prietenilor!
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •   

11
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
unblogcolorat
Vizitator

Orice decizie iei referitoare la vaccinuri (si nu numai) trebuie sa fie luata in urma unei documentari serioase, iar asta presupune sa cunosti bine atat efectele pozitive cat si efectele negative care pot sa apara. Pui in balanta si decizi, tu, ca parinte, ce e mai ok pt copilul tau. Parintii care aleg sa isi vaccineze copiii sunt sigura ca sunt siguri pe decizia lor si ca le vor binele celor mici. la fel cum parintii care nu doresc sa isi vaccineze copiii sunt siguri pe decizia lor si vor doar binele celor mici. Cunosc cazuri de imbolnavire grava in… Citește tot »

Max
Vizitator
Max

Dupa primele doua propozitii m-am speriat ca scrii de noi

Catalin Sevastre
Vizitator

Ai uitat de laserele care au topit tancurile rusesti in ’68

Adrian Cojocariu
Vizitator

=)) Vai doamne, da!

Adrian Cojocariu
Vizitator

E bine să nu fii părtinitor. Lumea în ziua de azi crede orice rahat pe internet fără să verifice. Totuși, oi fi nebun, dar eu chiar cred că americanii și-au dărâmat singuri turnurile :))