fbpx

Și păreau oameni normali

Stai cu ei la o bere și par oameni normali, dar dacă te întinzi mai mult la discuții începi să afli că vaccinurile ne omoară copiii, masonii conduc lumea, dacii au fost cel mai deștept popor de pe glob, cu tot cu tunelurile din Carpați, la Colectiv a fost o mână criminală,  iar americanii și UE vor să ne facă sclavii lor. Și ți se rupe filmul, pe ce lume trăiesc persoanele astea?

Am mai zis-o, unul din principalele avantaje ale internetului este că oricine are acum acces la informație, se poate educa și cultiva singur, dacă vrea.  Reversul medaliei este că acum orice idiot are o voce, și de multe ori vocea lor e mai puternică decât cea a oamenilor raționali, deoarece idioții urlă iar oamenii raționali vorbesc frumos.

Oameni buni, nu credeți fără să cercetați, nu mai puneți botul la toate tâmpeniile promovate de falși autoproclamați guru din diverse domenii. Mergeți la sursă, discutați cu cei care au studiat ani de zile, căutați cifre, statistici, cercetări credibile, nu articole publicate de autori anonimi pe site-uri obscure.

Uite de exemplu la vaccinuri. Nu trebuie să fii specialist în domeniu, dar e suficient să te uiți la statisticile din ultimii 50 de ani, de când programele de vaccinare au fost implementate pe scară largă, să vezi că probabilitatea de a face o grămadă de boli cu consecințe grave e mult mai mare decât cea de a avea reacții adverse. Și dacă nici așa nu sunteți convinși întrebați un doctor, nu vedetele de pe Facebook. Rata mortalității nu a scăzut degeaba în ultimii o sută de ani. E o coincidență că în România s-a murit de rujeolă, o boală eradicată, după ce s-au trezit toți inteligenții să militeze împotriva vaccinurilor?

Nu știți nimic despre istoria României și rolul ei în Europa? Hai să nu mai credem că suntem cel mai deștept și norocos popor de pe planetă, în cel mai bun caz suntem mediocri. Citiți niște cărți de istorie, și nu mă refer la manualele școlare. Începeți cu O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri de Djuvara, e lejeră, dar după aceea vedeți cu alți ochi manipulările din presă și locul nostru în lume.

Și lista poate continua, ideea e să vă informați din surse bune înainte de a transmite mai departe mesaje false. E adevărat, toți suntem manipulați, dar măcar să știm când suntem manipulați și de către cine.

Recomandă

11 Comentarii

 1. Orice decizie iei referitoare la vaccinuri (si nu numai) trebuie sa fie luata in urma unei documentari serioase, iar asta presupune sa cunosti bine atat efectele pozitive cat si efectele negative care pot sa apara. Pui in balanta si decizi, tu, ca parinte, ce e mai ok pt copilul tau. Parintii care aleg sa isi vaccineze copiii sunt sigura ca sunt siguri pe decizia lor si ca le vor binele celor mici. la fel cum parintii care nu doresc sa isi vaccineze copiii sunt siguri pe decizia lor si vor doar binele celor mici. Cunosc cazuri de imbolnavire grava in urma unui vaccin (constatat de medic ca fiind reactii adverse) cum stiu si cazuri in care vaccinul nu a avut nicio reactie.

 2. Cum spuneam, plusurile sunt mai mari decât minusurile. Și da, susțin legea vaccinării obligatorii, se pare că trebuie să fim civilizați cu forța. Vrei să îți dai copilul la școală, în colectivitate? E ok, respectă regulile. Nu e prea fain să îți vezi copilul bolnav deoarece alt părinte a crezut-o pe Olivia Steer în locul doctorilor.

  • Te temi ca nu e bun vaccinul pe care il accepti cu atata usurinta? Cum sa se imbolnaveasca copilul tau daca a fost vaccinat? La ce il mai vaccinezi?
   Nu esti prea credul in ceea ce priveste bunele intentii ale statului ( vanzatorilor de vaccinuri )?

   Caz concret: Iasi, Ungheni, gripa aviara, autovehiculele erau stropite la intrarea in tara cu apa in loc de dezinfectant.

   NU iti doresc sa ai copiii in „minusculul” procent „minusuri” ale vaccinurilor actuale. Nu compara un vaccin creat specific pentru populatia tarii noastre cu un vaccin generic.

   (0)
 3. E bine să nu fii părtinitor. Lumea în ziua de azi crede orice rahat pe internet fără să verifice. Totuși, oi fi nebun, dar eu chiar cred că americanii și-au dărâmat singuri turnurile :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *