fbpx

Site-uri românești pentru transfer online de fișiere

Săptămâna trecută am avut de trimis câteva fișiere unor amici. De regulă le urcam pe FTP, dar de data asta aveam nevoie de un serviciu extern pentru a trimite arhivele, și uite așa am ajuns să cer recomandări pentru site-uri din .ro care te ajută când vrei să trimiți fișiere de dimensiuni mai mari prin internet.

De departe cele mai multe recomandări pentru un site de transfer au fost pentru transfer.ro, mi-a fost recomandat și pe Facebook, Twitter, Yahoo messenger. Totuși, am analizat puțin piața și am ajuns la lista de mai jos cu site-uri românești pentru transfer de fișiere:

 • www.transfer.ro – limita de 1 Gb la upload, permite transfer multiplu de fișiere prin TransferDesktop, viteza foarte bună. Pe acesta îl folosesc și eu.
 • www.damp.ro – maxim 1 GB  pe fișier;
 • www.postaonline.ro – 2 Gb dimensiune maximă fișier;
 • fastupload.rol.ro – dimensiune maximă 2 Gb pe fișier;
 • www.myfastshare.com – 1 Gb dimensiune maximă fișier;
 • www.fisierulmeu.ro – limita de 200MB pe fisier , viteză bună, poți încărca mai multe fișiere simultan. Am impresia că linkurile de transfer sunt publice, adică tot ce urci e vizibil pe site, la Upload-uri recente;
 • ghiulea.ro – limita de maxim 30 Mb pe fisier;
 • www.filehost.ro – 100Mb pe fișier;
 • www.upload.ro.im – 100 Mb pe fișier;
 • www.fisier.ro – 600 Mb dimensiune maximă a fișierului;

Am uitat, mi-au plăcut cei de la transfer.ro și pentru că sunt interesați de feedback-ul primit de la utilizatori. Am primit emailul de mai jos după ce am folosit serviciul lor de transfer:

Buna ziua,
Primiti acest e-mail in urma utilizarii recente a serviciului de curierat digital Transfer.ro.

Zilnic ajutam  10.000 de profesionisti sa transfere rapid catre clienti, furnizori sau colegi fisiere importante care nu incap pe e-mail.Va multumim pentru incredere si feedback atunci cand a fost cazul.

Pentru ca vrem sa ne imbunatatim serviciile, va rugam sa ne raspundeti la 7 intrebari. Le-am grupat in acest formular rapid de completat (1 minut pe ceas).

Voi ce site-uri folosiți pentru a trimite fișiere online?

Recomandă

5 Comentarii

 1. Mai contează și cât timp rămân fișierele pe site până se șterg. Eu folosesc doar transfer.ro: simplu și util. Aproape toate celelalte mă enervează din cauza reclamelor.

 2. Destul de slabe sau foarte comparativ cu ceea ce e pe “afară”. Transfer.ro încă n-a auzit de rețeaua UPC din câte mi-am dat eu seama. De upload zic, nu download. E drept, e un nume ușor de reținut și e printre primele servicii de acest gen din .ro. Asta nu cred că-l face și cel mai bun.
  Fastupload are potențial mai mare, cel puțin dpdv al vitezei 🙂

 3. Wetransfer.com are o viteză foarte buna. Eu primesc fisiere video prin intermediul lui (sunt traducator de film la un post de televiziune) si descarc 700 mb in doar doua-trei minute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *