fbpx

Situația la zi pe Twitter

Știți că pe aici ne plângem de obicei despre Facebook și mizeriile făcute de Zuck, deoarece Facebook e folosit mai intens de către români, dar zilele astea Twitter a furat toată atenția, după ce Musk a cumpărat rețeaua și a început să facă tâmpenii pe acolo. Știu, nu prea ne pasă de Twitter, dar pentru mine era un loc ok, de unde îmi luam rapid știrile, și până de curând faptul că nu prea era folosită de români o făcea mai frecventabilă, nu era așa de mult spam și prostie pe metru pătrat. Încă mă găsiți aici.

Revenind, după ce Musk și-a cumpărat jucărie nouă cu 44 miliarde de dolari făcând fericiți toți investitorii:

  • A concediat jumătate din angajați, inclusiv angajații vitali, peste 3000 de angajați dacă am înțeles bine. Cei buni plecaseră între timp, sau pleacă acum. A concediat inclusiv echipele care se ocupau de moderarea conținutului de pe platformă.
  • A cerut 8 dolari lunar pentru oricine vrea să aibă bulină de verificare. După ce o mulțime de conturi false cu bulină reală au apărut, și-a dat seama că poate ideea nu e chiar așa de bună.
  • A convins brandurile mari să oprească complet reclamele pe platformă. Oricum advertiserii nu se înghesuiau nici înainte, dar nici o companie nu vrea să fie asociată cu rețeaua care a devenit un shitshow, fără moderarea conținutului, fără posibilitatea de a deosebi conturile false de cele reale.
  • Aparent s-a mutat în birourile Twitter până pune compania pe picioare. Probabil o va falimenta și în câteva luni – 1 anTwitter va fi vândută pentru mărunțiș, dar ce știu eu…

E trist ce se întâmplă cu Twitter acum. După ce Mark va alunga toți utilizatorii întregi de la cap de pe Facebook Twitter părea cea mai bună alternativă pentru o rețea de socializare decentă. Not anymore. E de urmărit evoluția, dar dacă folosiți aplicația să nu vă enervați prea tare când vedeți chestii cum crapă sau conținut aiurea ce nu este moderat.

Tot ce am scris mai sus e rezumat și în clipul ăsta de la The Daily Show:

Recomandă

4 Comentarii

  1. N am nicio aplicație Meta si nici Twitter știrile le iau rapid de pe Feedly fără bătai de cap aici unde te urmăresc și pe tine prin intermediul RSS.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *