fbpx

Social media inteleasa gresit

Sa spunem ca ai cont pe Twitter, Facebook si LinkedIn. Sa spunem ca legi retelele intre ele, astfel incat ceea ce postezi pe Twitter sa iti apara si pe Facebook, si pe LinkedIn. Cool, nu? Te-ai scos!

Problema e ca fiecare retea trebuie folosita cu alte scopuri. Twitter e pentru linkuri si conversatii scurte, Facebook e pentru pastrarea legaturii cu prietenii, LinkedIn e pentru business si relatii profesionale.

Sa mai spunem ca eu te urmaresc pe toate retele sociale, si iti citesc aceleasi mesaje de 3 ori. Cum crezi ca ma simt? Cat dureaza pana voi inceta sa te urmaresc sau te voi sterge din lista de prieteni?

Ideal e sa folosesti un tool care iti permite sa postezi la alegere mesaje in retelele folosite de tine. Pana acum eu am ramas la Yoono. Uneori se intampla sa simti ca acelasi mesaj are sens pe toate retelele, dar de cele mai multe ori comunicarea difera in functie de retea.

E ciudat sa vezi reply-uri de pe Twitter in profilul cuiva de Facebook. E ciudat sa vezi discutii despre mancarea preferata pe LinkedIn. Nu amestecati oalele intre ele.

P.S: sa nu credeti ca sunt un sfant, pana de curand si eu postam automat tot ce scriam pe Twitter si pe Facebook, dar am realizat ca e gresit.

Recomandă

Un comentariu

  1. Depinde cum vrei sa le folosesti, sunt destule firme care se promoveaza pe Facebook si omuleti care scriu ce au mancat pe Twitter, fiecare cu stilul lui, fiecare meritand sau nu sa fie urmarit. Eu sunt sunt perfect de acord cu afirmatia ta: Linkedin = professional, Facebook = friends, Twitter = links si short comments.

    Felicitari pentru actiunea din post-scriptum, ai avut o perioada cand pe Facebook le trimeteai si in dublu exemplar de pe Twitter si FriendFeed parca… the horror :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *