fbpx
Social media

Social media basics: ce postăm, cât de des și la ce ore

Dacă activați pe mai mult de 2 rețele sociale știți deja că nu e ok să publicați același mesaj, cu același text standard, pe toate platformele. Fiecare are diverse reguli pentru formatarea mesajelor, mesajele mai lungi sunt ok pe Facebook, dar nu pot fi publicate pe Twitter, iar dacă postăm zilnic pe Facebook, același lucru nu e recomandat și pe LinkedIn (unde oricum utilizatorii nu stau prea mult, mai ales la noi).

social-media-marketing-basics

Mai interesante sunt intervalele orare și zilele când mesajele postate pot să aibă cel mai bun impact, în funcție de fiecare rețea:

  • Facebook: Monday through Friday between 1pm and 4pm EST (10am to 1pm PST). Best time to post: Wednesday at 3pm EST (12 noon PST).
  • Twitter: Monday through Thursday between 1pm and 3pm EST (10am and 12 noon PST).
  • LinkedIn: Monday through Friday from 7am to 9am and 5pm to 6pm EST (4am to 6am and 2pm to 3pm PST).
  • Pinterest: Monday through Friday from 2pm to 4pm or 8pm to 1am EST (11am to 1pm or 5pm to 10pm PST). Best time to post: Saturday morning.
  • Tumblr: Any day after 4pm EST (1pm PST). Best time to post: Friday after 7pm EST (4pm PST).
  • Google+: Monday through Friday between 9am and 11am EST (6am and 8am PST).

De aici, unde mai sunt câteva detalii interesante. Apropo, Instagram și Tumblr știu că sunt în urcare, mai ales în rândul tinerilor, dar mai folosește cineva Pinterest și Google+?  Mâna sus care da.

Abonează-te
Anunță-mă pe email când apar
guest
3 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
CreaContentMarketing
24 septembrie 2014 22:31

Thanks for sharing our infographic!

ZeList
25 septembrie 2014 1:52

Top 5 Posturi: Social media basics: ce postam, cat de des si la ce ore (mariussescu.ro) http://t.co/5U1WgYjm8G

ZeList
25 septembrie 2014 1:52

Top 5 Posturi: Social media basics: ce postam, cat de des si la ce ore (mariussescu.ro) http://t.co/5U1WgYjm8G

3
0
Lasă un comentariux