fbpx

24.000 Euro premii de la Ceresit pentru arhitecți

Unul din lucrurile care mă deranjează de fiecare dată când revin în România după o vizită în alte țări este monotonia clădirilor. Dacă ai noroc și locuiești într-un cartier mai nou s-ar putea să vezi câteva blocuri cu fațade mai interesante, cu design modern și culori vesele, dar majoritatea cartierelor sunt pline de blocurile cu fațade gri, șterse, care ne amintesc de perioada comunistă. Nici la clădirile de birouri nu ai parte de prea multă varietate, majoritatea sunt din sticlă.

Comparați peisajul acesta dezolant cu fațadele clădirilor din alte orașe europene. De exemplu muzeul de mai jos din Paris, o îmbinare a stilului arhitectural modern cu natura, o clădire pe care am admirat-o vreo 15 minute:

Deja vorbim altfel, nu? Cum ar fi să vedeți astfel de clădiri zi de zi, când vă plimbați prin oraș?

Partea bună e că sunt companii care încurajează creativitatea, motivând arhitecții să vină cu idei inedite în proiectarea unor faţade exterioare unice, remarcabile, atât pentru clădirile rezidenţiale, cât şi pentru cele non-rezidenţiale, deci în timp se vor schimba lucrurile și la noi. Cel mai interesant concurs de acest gen cred că este Ceresit Facade Award 2014, o competiție internațională dedicată arhitecților și firmelor de arhitectură.

Tema competitiei o constituie proiectarea unor fatade exterioare inedite, singura condiție fiind ca aceste fatade să încorporeze sistemul compozit de izolație termică la exterior (ETICS) de la Ceresit, aici fiind incluse atât tencuielile din gama Colours of Nature cât și cele din gama Visage. Premiile sunt în valoare totală de 24.000 de euro, iar pe lângă acestea toate proiectele câștigătoare vor fi prezentate în reviste europene de arhitectură. Jurizarea se va face pe 3 categorii: clădiri rezidențiale medii, clădiri rezidențiale mari si clădiri nerezidențiale.

În plus Ceresit Romania va oferi un premiu special pentru cel mai bun proiect local, câștigătorul va pleca într-un tur inspirational prin Italia, având ocazia să ia pulsul arhitecturii unice a oraselor: Roma, Milano, Florenţa, Verona, Torino şi Napoli. Se acceptă înscrieri atât din partea arhitecților independenți, cât și din partea firmelor de arhitectură. Mai multe detalii în clip:

Înscrierile se fac aici sau puteți da clic pe imaginea de mai jos. Dacă aveți un prieten arhitect să îi dați linkul, poate chiar el va câștiga concursul și ne va mulțumi. 🙂

CFA_blog 8

Recomandă

5 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *