fbpx

O mai dă Musk în bară uneori, dar e de admirat faptul că nu e doar un milionar visător, ci că omul chiar realizează ce își propune. S-a râs prin ianuarie când a zis că vrea să ajungă la 1000 de zboruri către Marte cu Starship, în 10 ani, dar testele cu prototipul rachetei decurg tot mai bine, ieri racheta s-a ridicat la 150 de metri. Și mă gândesc că nebunul ăsta chiar ne va duce în spațiu.

Știu, prototipul rachetei nu e la fel de sexy ca în filmele SF, dar momentan focusul e pe utilitate.

Gândiți-vă că SpaceX s-a lansat în 2002. Până atunci nu zburau în spațiu decât agențiile spațiale finanțate de guverne. După 18 ani avem mai multe companii ce efectuează zboruri în spațiu – Virgin Galactic, Blue Origin, SpaceX, iar Musk deja face planuri pentru colonizarea altei planete.

În 10 ani cine știe unde vom ajunge…

RECOMANDĂ
  • 42
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Louis
Louis
4 septembrie 2020 12:50

Si acolo ce facem? Ducem gunoaiele de pe Terra sau aducem niste oxigen si ozon? Banuiesc ca n-ai vrea sa locuiesti pe Marte…

Vasile
4 septembrie 2020 13:23

SpaceX s-a lansat în 2002, dar Blue Origin s-a lansat în 2000. Totuși, e adevărat că SpaceX a făcut mai mult progres decât Blue Origin și Virgin Galactic împreună. O mică întrebare, legat de partea asta din articol: “După 8 ani avem mai multe companii ce efectuează zboruri în spațiu”. Presupun că ai vrut să spui 18 ani. Și o curiozitate interesantă, e că Virgin Galactic s-a lansat în 2004, deci într-un interval de 4 ani (2000-2004) au apărut cei 3 giganți ai spațiului, iar apoi liniște totală, doar între ei se bat.

DanielV
5 septembrie 2020 10:03

Space X e construita cu angajati de la NASA si cu contracte pe bani multi de la NASA si DoD.
Tot ce face nenea Musk e sa ia tehnologie deja dezvoltata de NASA si sa o construiasca, culmea, tot cu bani de la NASA.

trackback

[…] Nebunul ăsta ne va duce în spațiu. O mai dă Musk în bară uneori, dar e de admirat faptul că nu e doar un milionar visător, ci că omul chiar realizează ce își propune. S-a râs prin ianuarie când a zis că vrea să ajungă la 1000 de zboruri către Marte cu Starship, în 10 ani, dar testele cu prototipul rachetei decurg tot mai bine. (sursa: mariussescu.ro) […]

7
0
Lasă un comentariux
()
x