fbpx

Startup-urile câștigătoare la LeWeb 2011

LeWeb este probabil cel mai important eveniment dedicat online-ului din Europa. Dacă nu ați auzit de el nu vă speriați, probabil nu aveți tangență cu proiectele online, antreprenoriatul sau managementul companiilor de web. E ok.

Totuși, o parte interesantă a conferinței este cea dedicată startup-urilor, unde din cele 16 proiecte finaliste au fost alese câștigătoare doar 3: pe primul loc Beintoo, al doilea HeyCrowd  și al treilea Babelverse, iar Echo Labs Limited a primit premiul din partea publicului.

Zic că e interesantă partea asta deoarece poți vedea la ce fel de proiecte online se gândesc oamenii din alte țări, iar unele din aplicațiile prezentate au șanse mari să devină servicii mainstream, folosite de noi toți.

Mie personal mi-au plăcut Heycrowd, o aplicație pentru iPhone prin care poți genera sondaje la care pot răspunde cei din jurul tău, Inzair, un sistem de mesagerie avansat și ARNav, o aplicație pentru Android care oferă indicații simple pentru orientarea într-un oraș, utilă pentru turiști.

Prezentările lor mai jos:

Heycrowd

Inzair

ARNav

ARNav chiar mi-ar fi utilă, la cum stau eu cu orientarea în locuri noi. Cum vi se par aplicațiile?

Recomandă

2 Comentarii

  1. heycrowd doreste sa atraga companiile folosind o tactica, pe care au folosit-o printre altii si getsatisfaction si care a functionat si care cred ca v-a fi lucrativa si pentru altii care vor sa dezvolte un business in domeniul feedback-ului;pe sistemul “daca voi nu ma vreti, eu va vreau”:).Am vazut functionalitatea Heycrowd si pe un site estonian, poate vom vedea ceva asemanator si in RO.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *