fbpx

Streaming-ul e noua televiziune prin cablu

Încă nu suntem acolo, dar ne apropiem și noi, cam toți din jurul meu plătesc ori pentru Netflix, HBO Max sau Disney Plus, uneori chiar și pentru Amazon Prime Video.

Nielsen zice că iulie 2022 e prima lună când serviciile de streaming au depăsit televiziunea prin cablu în Statele Unite, cu 34,8% din timpul total de vizionare, versus 34,4%. Asta explică și de ce toate serviciile de streaming iau în calcul lansarea unor abonamente cu reclame, streamingul e noua televiziune prin cablu, brandurile vor acolo, serviciile caută maximizarea profitului, iar dacă utilizatorii acceptă, de ce nu?

Vorba aia, dacă tot facem binging la greu și e criză, poate că am accepta niște reclame între două episoade din serialul preferat, în locul unor abonamente mai scumpe.

Cu ocazia asta eu dau în scris că în secunda în care mi se vor băga pe gât servicii de streaming cu reclame voi renunța la acel serviciu de streaming. Și așa sunt prea multe, sigur pot găsi unul care înțelege că plătesc pentru a nu pierde timpul aiurea, altfel rămâneam la cablul clasic. Dacă nu, aia e, poate că trebuie să mai termin din cărțile de pe noptieră.

Și încă ceva, S.U.A sunt o piață mai specială, nu o putem compara cu Europa, acolo abonamentele de cablu TV costă între 40 și 200 de dolari lunar, de asta serviciile de streaming au prins așa de bine, încă sunt văzute ca fiind mai accesibile, chiar dacă ai abonament la 3 servicii de streaming, tot ieși mai ieftin.

În România am dubii că Netflix, HBO și Disney+ pot umfla prea mult prețurile sau exagera cu reclamele, dacă vor introduce pachete cu reclame. Un abonament de cablu TV e 5-7 euro pe lună, iar concurența e mare acum, din fericire.

Voi ați plăti pentru un serviciu de streaming cu reclame? Cât ar trebui să fie reducerea, față de versiunea fără reclame?

Recomandă

3 Comentarii

  1. Da, as plati.
    Cat? Probabil maxim 50% din valoarea baonamentului fara reclame.

    Chiar si cu reclame, tot eu un avantaj major, in comparatie cu televiziunea clasica. Faptul ca vizionez ce si cand vreau.

    • Pai dacă pierzi 15 minute pe oră cu reclamele, cum e la televiziunea clasica, avantajele dispar. Nu știu dacă va fi durata asta de timp la reclame, doar zic.

      • Nu chiar dispar. Televiziunea clasica imi da filmul la ora 20:30. Eu prin intermediul serviciilor de streaming, pot sa il vad la 7 dimineata sau la 3 noaptea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *