Sursa Youtube

De fiecare data cand ma uit la TV sunt scarbit de modul in care realizatorii emisiunilor anunta sursa unor clipuri sau imagini preluate de pe internet. Daca e de pe Youtube vor afisa mai mult ca sigur intr-un colt mic Sursa: Youtube. Cu ce ii ajuta informatia asta pe telespectatorii din fata televizorului care vor mai multe informatii? Merg pe Youtube si cauta prin milioanele de clipuri incarcate pe site pana il gasesc pe cel mentionat? Nu cred!

Ma uitam la clipul asta, care e extras dintr-o emisiune realizata de Discovery, si am remarcat cum au reusit ei sa mentioneze sursa imaginilor preluate de pe Youtube: au mentionat si au afisat pe ecran atat numele clipului video de pe Youtube, cat si utilizatorul care a incarcat clipul. Astfel oricine vrea sa revada clipul il poate localiza rapid.

sursa Youtube

Oare televiziunile romanesti cand vor intelege ca daca mentioneaza exact unde pot gasi telespectatorii clipul sau imaginea preluata pe net nu isi pierd din trafic, ci ofera informatii utile? Prea tarziu probabil, sau niciodata. Inca un motiv pentru care multe din publicatiile romanesti merita sa moara.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

3
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
cipoc
Vizitator

la noi televiziunile iti acopera si watermarku` sa nu cumva sa`ti trimita vreo 10 omuleti pe site..

ideish
Vizitator
ideish

RT @mariussescu: Cum se pune de fapt sursa Youtube https://www.mariussescu.ro/2010/11/sursa-

trackback

[…] This post was mentioned on Twitter by Marius Sescu and Marius Sescu, Idei SH. Idei SH said: RT @mariussescu: Cum se pune de fapt sursa Youtube http://ow.ly/3bNGL […]