fbpx

Cum arată o țeapă bine pregătită pe Facebook, în 2025?

Cum arată o țeapă bine pregătită pe Facebook în 2025? Vă explic mai jos, cu screenshots din ultima țeapă văzută și promovată în rețea, deși sunt multe similare.
1. Se clonează o pagină de Facebook a unui brand cunoscut.
2. Se cumpără câteva sute de likeuri pentru ca pagina să pară reală, eventual se mai fac și câteva postări obișnuite pe pagină.
3. Se rulează reclame cu un preț jenant de mic pentru un produs scump, de exemplu buchet de trandafiri ce valorează sute de lei cu doar 40 de lei, costul livrării. Reclamele sunt la postări din pagină, postări ce au reacții, comentarii cu poze etc.
4. La aceea reclamă se comentează cu alte profile false, cu poze, testimoniale, până când fraierii pun botul și comandă, crezând că e pe bune. Comanda e redirecționată pe un site fals, creat pentru a fura datele bancare.
5. După ce ce obțin datele cardului bancar se golesc cardurile.
În cazul de față pagina oficială a florăriei a spus deja ca e țeapă, dar cine să mai caute informații, să verifice, oamenii sunt naivi și bagă cardul repede.
Ăsta e doar un exemplu, am văzut mai multe similare zilele astea, cu scule de sute de lei la 50 de lei, jucării scumpe, Lego, le-am reclamat, pe cei de la Facebook îi doare în pix, ei fac bani din reclame, nu le pasă de țepe.

Aveți grijă de voi și aveți grijă de cardurile voastre. Nu țineți mai mult de câteva sute de lei în conturile curente asociate cardurilor bancare, restul în cont de economii, iar la orice achiziție suspectă blocați cardul și contactați banca.
Dacă vreți să comandați de pe site-uri dubioase folosiți un card separat, eventual un card virtual sau cel de Revolut, pe care puneți doar suma pentru comandă și atât.
Recomandă

2 Comentarii

  1. Când ceva e foarte, foarte ieftin dintr-o dată,e prea frumos ca să fie adevărat.Asta și alergatul dacilor liberi după chilipiruri și tot felul de mocangeli.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *