fbpx

De ce voi vota cu Lasconi – 5 motive

Nu credeam vă voi scrie articolul ăsta, după ce la ultimele 2 rânduri de alegeri prezidențiale am fost dezamăgit grav de Iohannis, iar USR-ul, marea speranță de reformare a politicii românești, a livrat mult sub așteptări, certându-se pentru orgolii și funcții și împărțind partidul.

Totuși, am senzația că sunt într-un film prost, și aș vrea ca finalul să fie cu happy-end. Oamenii în jurul meu sunt tot mai polarizați, văd un candidat ca fiind salvatorul pe cal alb în timp ce al doilea candidat e prezentat ca incapabil, deși în realitate probabil e invers, și eu am încercat mereu să merg pe rațional, chiar dacă votul se face de obicei la sentiment. E vina partidelor că am ajuns aici, e vina politicienilor că au subfinanțat educația și oamenii nu mai gândesc deloc critic, cred orice, dar momentan lucrăm cu ce avem.

Ca idee, nu am fost niciodată membru de partid, în momentul de față nu am nici un partid pentru care am simpatii extraordinare, dar știu cu siguranță că vreau ca parcursul României să fie spre Vest, spre Europa, și nu aș putea vota niciodată pe cineva cu simpatii legionare sau față de Putin, declarate pe față. M-am născut în comunism, știu cum arăta România când nu eram în Uniunea Europeană, știu cum e acum. Cu toate problemele și lipsurile, suntem de 1000 de ori mai bine ca acum 35 de ani.

Pe scurt, mai jos sunt 5 motive pentru care voi vota cu Lasconi:

  1. Fiind tată de fete, nu aș putea vota un președinte care spune că o femeie nu poate face ce poate face un bărbat, nu ăsta e mesajul pe care vreau să îl transmit copiilor mei, din contră. O femeie poate face tot ce face un bărbat, ba chiar mai mult, că încă nu am descoperit cum ne putem perpetua specia fără ele. Dacă ești tată de fată și îi spui fetei tale că votezi un președinte care spune public (și probabil crede) că femeile nu pot avea aceleași funcții ca bărbații îmi e milă de tine.
  2. Fiind rațional, nu aș putea vota un președinte care NU a oferit nici o justificare privind finanțele din spatele campaniei electorale. Lucrez în marketing, știu cât de scumpă poate fi o campanie la nivel național care să ajungă la milioane de oameni timp de câteva săptămâni sau luni de zile, bugetul începe de la câteva sute de mii de euro și se poate duce la milioane de euro. Dacă tu crezi că mii de conturi de TikTok și Facebook și Instagram și tot felul de pagini și grupuri  promovează un candidat din bunătatea inimii lor ești mai naiv decât un elev de gimnaziu.
  3. Din experiența în vânzări pot recunoaște un speaker motivațional bun, dar care nu spune nimic concret, și fug de ei. A explicat Melania aici cum funcționează. Înveți un pic de NLP, faci și PCM ca să te adaptezi publicului și audiența chiar crede ce le spui, iar tu eviți întrebările incomode. Lasconi nu este un speaker extraordinar, ci decent, dar în spatele discursurilor văd o femeie care chiar vrea să facă treabă și nu le spune oamenilor mereu doar ce vor ei să audă. Mai greșește, dar învață, și aș vrea un președinte dispus să învețe, în locul unuia arogant care crede că le știe pe toate.
  4. O cred cinstită și fără schelete în dulap. Nu aș putea vota un președinte care se prezintă ca anti-sistem, în timp ce el a lucrat mereu în sistem și a fost ajutat de sistem. Un președinte care ne spune că e sărac, dar nu e. Lasconi putea să stea liniștită cu joburile din privat, a ales să se implice în politică.
  5. Sunt pragmatic, aș vrea să avem un președinte care să se opună PSD-ului, la cum arată momentan calculele PSD va fi la putere, nu știm încă cu cine, dar e clar că se abțin să o susțină în turul 2, până le ies calculele politice. Din experiența ultimilor ani, nu ieșim prea bine când un partid are și președinția, și Parlamentul.

Cam asta e pe scurt, dacă voi aveți și alte motive pentru care veți vota cu Lasconi le puteți lăsa în comentarii. Repet, nu am fost mulțumit deloc de oferta electorală, partidele și-au bătut joc de cetățeni propunând politicieni foarte slabi, de asta și suntem în situația actuală, dar e o mare diferență de la afirmația sunt scârbit de politicieni până la hai să votăm un șarlatan care ne minte frumos și ne spune doar ce vrem să auzim.

Bonus, despre programele de guvernare:

Lăsând la o parte calitatea candidaților prezidențiali, că am stabilit deja faptul că trebuie să lucrăm cu ce avem, sunt curios câți oameni au citit ce propun candidații, ce programe de guvernare au ei. Nu zic că USR are un program extraordinar, dar se poate lucra cu el, am impresia că acolo vorbesc cu oameni care se uită pe cifre, fac calcule, sunt ancorați în realitate.

La Georgescu programul e o colecție de platitudini, idei reciclate de la comuniști și citate din propriile cărți. Zero cifre, zero calcule, doar aberații fără nici un fundament.
O să las linkurile către programele complete în comentarii. Mai jos sunt câteva citate din programul lui Georgescu.

O să zic doar atât, dacă ar veni un om pe stradă la tine și ar citi din program ai spune că e nebun și l-ai trimite la control, nu la Cotroceni. Vă recomand să citiți integral programul (mă rog, perlele) și să vă întrebați dacă ați putea vota pe un om care gândește așa. Mai simplu, ați putea sta la masă cu cineva care gândește așa?

Indiferent cât de mult vă place sau nu Lasconi, dacă citiți programul lui Georgescu ar trebui să realizați că e un pericol pentru România și viitorul ei, și deja se simte asta.
Ca idee, bursa românească a picat deja cu vreo 7-8%, deci toți cei care speră la pensie din Pilonul 2 sunt mai săraci, că fondurile de pensii tot pe bursă investesc, dar hei, noi suntem happy, le arătăm noi politicienilor cum votăm un ticălos care ne minte pe față și bagă țara în haos.

Citate din programul de guvernare al lui Georgescu:

Prin acest program se ridică un steag – Steagul Adevărului, al Iubirii, al Trezirii conșiinței Binelui și frumosului în noi toți! Sub faldurile lui se va reface (inclusiv economic) spiritul românesc tradițional.
Apa are un aport decisiv la sănătatea poporului și are nevoie de pământuri curate. Insecticidele și pesticidele de sinteză vor fi înlocuite cu variante ecologice, iar substanțele chimice cu remanență îndelungată vor fi înlocuite cu substanțe active provenind din natură.

Reîntoarcerea la rădăcini. Comunitatea de persoane se definește și prin evenimentele istorice și culturale. Prin duhul iubirii, sfinții, eroii neamului, marile personalități culturale devin „icoane” vii, deschid spațiul calitativ superior al libertății adevărate. În acest spațiu suntem împreună cu toți cei care de-a lungul timpului au mărturisit Adevărul, trăim bucuria unui nou mod de existență.
Statul actual (servil și nereprezentativ pentru popor) va fi înlocuit cu statul suveran, unde întâlnirile între cetățeni, specialiști și stat vor avea loc la masa Adevărului, a Libertății și a Reconstrucției, în folosul tuturor românilor.

O economie a libertății și a binelui comun, prin modelul suveranist-distributist – Măsuri legislative și fiscale ce vor face tranziția de la un sistem economic interesat exclusiv de investiții extractive (extragerea până la epuizare a energiilor înmagazinate în sol, subsol, apă, plante, animale şi oameni) către o economie a binelui comun, menită să protejeze natura, să asigure libertatea și să satisfacă nevoile oamenilor, printr-un sistem de producere şi răspândire largă a roadelor muncii.

Proprietatea mică și mijlocie trebuie încurajată, protejată și susținută în mod prioritar. Nu vom avea de-a face cu un stat-dădacă şi care va redistribui egalitarist averea după modelul socialist, ci cu răspândirea largă a formelor asociative de proprietate productivă (asupra pământului, uneltelor, resurselor de educație) și prin accesul facil la capital ieftin.
Starea de sănătate a populației se realizează printr-un program amplu de prevenție, hrană curată si apă încărcată cu energia pământului, completate de mișcare în aer liber și de starea de bine și de armonie a societății în ansamblul ei.

Avem nevoie de modele de urmat pentru tineri! Elitele culturale, profesionale, meșteșugărești și țărănești trebuie încurajate, pentru a putea să-și aducă o contribuție decisivă la formarea generațiilor de azi și de mâine! Totul se poate schimba prin acceptarea unui sistem care va reveni la o școală națională zidită pe temelia istoriei, culturii și intereselor naționale ale românilor, pe patriotism desăvârșit.

Se va crea o rețea de bănci populare şi cooperatiste, uniuni de credit, care va finanța implementarea modelului suveranist-distributist, prioritară fiind susținerea agriculturii ecologice, bazate pe conservarea pământului.

România trebuie să devină un Centru European de Excelență pentru agricultura ecologică. Producția agricolă a gospodăriilor țărănești va fi organizată în forme cooperatiste moderne, cu respectarea legislației UE (nicio legătură cu fostele CAP-uri comuniste), mai ales în domeniul distribuției.

România trebuie să își afirme vocația de punte de legătură şi spațiu de dialog şi complementaritate între culturi şi să își valorifice avantajele care decurg din poziția geografică privilegiată, pe traseele viitoare ale schimburilor comerciale şi de energie între Estul şi Vestul spațiului eurasiatic. În acest context, se impune ca țara noastră să îşi reia activismul cunoscut în cadrul organizațiilor internaționale, guvernamentale şi neguvernamentale.

Recomandă

9 Comentarii

  1. Corect și realist total de acord, bineînțeles Lasconi,doar nu un sectant dacopat care vizsează cai verzi pe pereți.

  2. Avem de ales dintre un prǎjit la creier care incă trăiește in era lui Stefan cel Mare si o habarnistă care are ceva vorbe la ea dar care nu exclude sa il pună pe Ciolacu președinte daca negocierea politica decurge bine ptr USR.
    Pai ce mare schimbare s-a făcut ?? Doar ca o sa fie o femeie președinte? Pe care golanii din PSD si PNL o sa o ia la mişto timp de cel puțin 4 ani?

    • Comparația nu e corectă. Avem de ales între un simpatizant al fasciștilor și legionarilor și comuniștilor, cu legături dovedite cu neolegionarii, ai cărui campanie a fost finanțată de Rusia (au apărut dovezile, avem documente desecretizate de SRI) și o tipă care a lucrat în mediul privat, care s-a descurcat decent ca primar al unui oraș mic, dar care nu e versată în politica mare, de capitală. E inteligentă, dar nu are discursul unui șef de stat și e prea sinceră (sau fraieră) încât mai spune uneori și ce gândește, nu doar ce vrea publicul să audă. Avem de ales într o tipă care a zis clar că mergem în continuare spre Vest, spre UE, și un tip care îl admiră pe Putin, a zis că legionarii au fost ok, iar el abia așteaptă să pună mâna pe putere ca să readucă înapoi suveranismul, se visează un fel de Antonescu (pe care îl și imită în discursuri).
      Avem de ales între Vest și Est. Nu aș fi zis asta acum câteva luni, dar PSD și PNL sunt cea mai mică problemă acum, ca și Ciolacu. Problema sunt rușii care și-au băgat coada, au finanțat cu milioane de euro o campanie online și oamenii îl văd pe Georgescu ca fiind Mesia, când de fapt el e cel mai probabil opusul, sau dacă nu el, cine e în spatele lui la butoane.

    • Recunosc că nu sunt la fel de entuziasmat. L-am votat pe Iohannis cu entuziasm prima dată, cu dezamăgire a doua dată, am învățat să îmi temperez așteptările. Dar știu sigur că nu e ticăloasă, față de Georgescu mi se pare chiar geniu, și sigur merge spre Vest, aș putea sta la o masă cu ea. Momentan rezolvăm problemele importante, ce facem după cu partidele e mai puțin relevant acum.

  3. Oare care este motivul pentru care Lasconi nu se luptă pentru continuarea alegerilor prezidențiale din turul al doilea? Mai ales nu au apărut dovezi care să justifice anularea acestora?

  4. rima dată l-am votat pe Iohannis cu mare entuziasm, a doua oară m-a lovit dezamăgirea, așa că am învățat să îmi controlez așteptările. Dar știu că nu e ticăloasă, față de Georgescu e chiar un geniu, și în mod clar merge spre Vest – aș putea chiar să stau la o masă cu ea. Acum rezolvăm problemele importante, ce facem cu partidele mai încolo nu e atât de relevant.

  5. Presedintele este important pentru noi, fara doar si poate, si eu am votat Lasconi si sunt de acord cu cele scrise mai sus de ceilalti domni si doamne, dar ce facem daca avem un guvern format din aceiasi oameni care nu au stiut decat sa se imprumute si efectiv sa ingroape Romania? Cum pot ridica ei tara ? Au pus taxe noi, le-au marit pe unele existente, au anulat anumite taxe la IT si constructii… Cum naiba sa traiesti? Cum sa se echilibreze economia tarii daca e condusa de aceiasi indivizi care au ingropat-o? Mie asta mi se pare o tema importanta de dezbatut!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *