fbpx

Ai da 1500 de euro pe un telefon?

Odată cu lansarea ultimelor modele iPhone Apple a reușit performanța de a ajunge la telefoane de peste 1500 de euro, mai exact 1549 euro pentru modelul iPhone XS de 512 GB. În State e 1500 de dolari, dar asta e altă discuție, la noi e mereu mai scump. În primul rând e de admirat Apple ca business, cred că au crescut în medie prețul telefoanelor cu 20-25%, la gama nouă, și lumea tot cumpără. Testează piața să vadă cât de sus pot urca, cred eu. În al doilea rând, voi ați da 1500 de euro pentru telefon?

E adevărat, și smartphone-urile au evoluat foarte mult, componentele hardware la modelele de top sunt comparabile cu cele din laptopuri, plus miniaturizarea, plus softul, plus finisarea, designul, cercetarea din spatele lor, dar și prețurile au tot urcat, uitați un grafic cu evoluția prețurilor pentru iPhone de la primul model:

Personal nu aș putea justifica un preț de 1500 de euro pentru telefon, chiar dacă îl folosesc intens și mă ajută să fiu mai productiv, să câștig bani, deci nu e doar pentru amuzament și sunat, unde merge și un telefon de câteva sute de lei.

Ok, mulți vor cumpăra noile iPhone-uri la abonament, acolo sunt alte calcule, dar sunt suficienți dispuși să dea banii ăștia și la liber.

Întrebarea e: cum justifici suma asta pentru un telefon? (când tu chiar muncești pentru banii ăia, nu îi primești din cer)

Recomandă

5 Comentarii

  1. Eu mi-am cumparat un Google Pixel XL si consider ca am dat cam mult pe telefon la 1600 Lei, dar pentru ce ofera telefonul mi se pare perfect, un telefon peste 2000 lei deja consider ca e fita, pentru ca nimeni nu il poate folosi la potenial/calitate/pret

    • Problema nu e de potential, ci de ce ai putea face pe un telefon de 1500 euro ca să îti scoți banii în 2 ani? Adică minim 60 euro pe lună. Ok, dacă ai grija de el mai recuperezi ceva la revânzare, dar totuși.

  2. Aș da banii ăștia pe un telefon numai dacă mi-ar cădea din cer, cum zici tu, Marius. Dacă ar fi după mine, nu aș avea telefon deloc. Dar cum altfel s-ar mai dezvolta economia mondială?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *