fbpx

Mă uitam zilele astea la piața televizoarelor smart și situația e destul de tristă. Fiecare producător se încăpățânează să bage pe gât consumatorilor televizoare cu propriul sistem de operare, din cauza asta în continuare televizoarele inteligente nu au o utilitate prea mare. Ok, te uiți la un Netflix, HBO Go, Youtube pe micul (mare) ecran, dar după un timp te saturi, și realizezi că prețul cerut doar pentru câteva aplicații extra e cam mare.

Samsung vrea în continuare să bage pe gât consumatorilor Tizen, propriul OS care acum e peste tot, smartphone-uri, tablete, televizoare. Arată frumos, dar dacă vrei o altă aplicație în afară de cele din magazinul lor cu apps mult succes.

LG s-a ridicat puternic cu webOS în 2016, arată fain, se mișcă foarte repede. Totuși, nici la ei nu sunt foarte multe aplicații în magazin, dar partea de conectivitate e foarte bună, poți reda conținut foarte ușor de pe orice dispozitiv pe TV. Sunt peste Samsung acum zic eu.

Cea mai tare platformă acum mi se pare Android TV, ca interfață pentru smart TV-uri. Are potențialul să fie ceea ce trebuie, mai ales dacă ești fan Google și folosești aplicațiile lor. Pe lângă asta ai acces la Google Play, cu o mulțime de aplicații create special pentru televizor, și poți instala orice aplicație apk pe TV, cât timp e compatibilă.

Prețurile pentru televizoarele cu Android TV sunt similare celor de la Samsung sau LG. În România se vinde bine Philips, de exemplu un Philips 4k de 108 cm la 2300 lei, și să nu uităm de Sony, Sony Bravia 4K cu Android TV, 139 cm, e 3600 lei. Totuși, Samsung și LG bagă mai mulți bani în marketing, de asta le vedem peste tot.

Partea cu 4K-ul e discutabilă la orice televizor, nu avem prea mult conținut 4K, nu mai zic de canale TV, dar dacă tot vrei un televizor smart eu aș merge pe Android TV lejer, dacă îl găsești la același preț ca alternativele.

Bine, mai este și varianta cea mai ieftină ca să transformi orice televizor cu port HDMI într-unul cu Android TV, cumperi un Android BOX care începe pe la 70 de dolari, de exemplu Xiaomi MI Box – versiunea internațională, instalezi pe el Kodi și ai rezolvat tot.

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius

Eu m-am jucat cu toate cele 5 branduri importante de la noi. SO-ul de la Samsung este interesant, destul de rapid și intuitiv. LG au un pas în față că au telecomanda diferită și te ajută mult.

Între un Sony și un Philips aș merge pe prima variantă. Android-ul e ok, dar trebuie să fie implementat ok. Pe Philips tot ce ține de android parcă este peste mână. Asta în condițiile în care le-am testat pe “orb” și pe unul și altul.

Florin

Te salut Marius 🙂 Am tot studiat piata in ultima vreme si eu si am ajuns la concluzia ca as merge pe un Sony cu Android,dar mai sta in picioare si varianta sa achizitionez un TV 4K  139 cm cel putin si sa il transform in SMART cu ajutorul unui Android BOX.

Recunosc sunt in dilema putin si nu stiu pe care varianta sa o pun in aplicare,poate un sfat ar fi bine venit 🙂

 

4
0
Lasă un comentariux
()
x