Chiar credeați că veți câștiga un telefon de 1000 de euro cu un Share?

Majoritatea celor care stau pe Facebook sunt foarte ușor de prostit, știm asta, ei sunt în stare să creadă că o pagină de Facebook dă iPhone-uri sau Samsung-uri de 4000 lei doar pentru că au dat Like și Share. Ieri văzusem cum s-au strâns 119.000 de share-uri în doar 19 ore pe o pagină falsă. Dar problema e mult mai gravă, ne arată cât de ușor poate fi manipulată România care descoperă internetul, care arde etape.

Evident, Delia, Andra sau Măruță nu aruncă cu telefoane pe Facebook, dar utilizatorul de rând nu știe asta, el știe că dă Share și s-ar putea să câștige, în fond ce îl costă să dea un clic? Nu verifică faptul că alea nu sunt pagini oficiale pentru vedete, nu își pune semne de întrebare, el doar apasă pe butoane, că e gratis.

Vă ziceam că problema e mult mai gravă. Ok, paginile alea false cu concursuri țeapă sunt folosite pentru a strânge like-uri, la un moment dat își vor schimba numele și vor începe să spameze cu diverse mizerii: produse vândute prin marketing afiliat, promovarea unor politicieni, MLM-uri și altea din astea.

Problema e cu utilizatorii ăștia de Facebook, care sunt ușor de manipulat. Tot ei cred toate chestiile citite pe site-urile anonime de știri, tot ei votează, tot ei sunt dispuși să își bage și datele cardului bancar dacă li se cere pe undeva, că poate câștigă ceva ceva.

Și nu există nici un curs care să îi învețe pe oameni cum să nu fie manipulați pe internet, și chiar dacă ar fi nimeni nu l-ar urma, pentru că ei se cred prea deștepți pentru asta.

Da, știu, sunt colegii, rudele și prietenii noștri. Unfollow rapid, prostia e contagioasă și online!

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

6
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Ioana
Vizitator
Ioana

Mă întreb dacă asta o fi explicația pentru care și reach-ul și engagement-ul pe facebook au scăzut atât de tare. Tu, brand serios care publici conținut ok nu ai nicio șansă. Cui îi pasă ce faci tu, lumea vrea samsung. Iar asta parcă se vede și la paginile personale, interacțiune din ce în ce mai mică cu așa zișii prieteni.

fede
Vizitator

M-am bucurat astăzi când, în loc să văd cum cei din lista mea de Facebook dând share așa-ziselor postări ale Andrei care și-a deschis o nouă pagina, am văzut postarea inteligentă a Andrei: Cu ocazia vechii si unicei mele pagini oficiale Andra am hotarit sa fac un cadou fanilor pacaliti de toate celelalte asa-zise noi pagini ale mele: un telefon Nokia 3310, model 2001, folosit, dar e ca nou. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati UNLIKE celorlalte pagini false cu numele meu, sa distribuiti ( SHARE ) aceasta postare si sa fiti mai atenti cu escrocii care incearca sa… Citește tot »

Botezatu Romeo
Vizitator

Este o invazie de vedete care dau telefoane