fbpx

Tinerii folosesc TikTok pentru căutări, în locul Google

Se discuta deja de vreo 2 ani despre tendința asta, că generațiile tinere încep să folosească TikTok nu doar pentru distracție, ci și pentru a găsi informații utile, ca alternativă la căutările Google, acum încep să apară și studiile.

Din studiul Adobe, 2 din 5 americani au folosit TikTok pentru a căuta informații – 49% dintre millenials fac asta, iar generația Z urcă la 64%. Bonus, 1 din 10 americani au folosit ChatGPT ca motor de căutare, probabil pentru că de multe ori rezultatele sunt mult mai bine sintetizate de chat.

Ce caută oamenii pe TikTok? Rețete de mâncare, muzică nouă, sfaturi DIY, sfaturi legate de modă, antrenamente pentru sală sau cosmetice ori gadgeturi noi.

De ce tinerii caută mai mult pe TikTok vs Google? Pentru că informațiile video sunt mai concise și mai ușor de procesat, mai actuale și prezentate mai atractiv față de Google.

Viitorul e interesant. În fond nu doar TikTok folosește acum conținutul video, ci și Instagram sau Youtube Shorts. Mesajul e simplu, dacă vrei să atragi atenția tinerilor când lansezi produse sau servicii ai nevoie și de conținut video, nu e suficient doar să faci poze frumoase sau să creezi pagini de prezentare pe site.

Recomandă

5 Comentarii

  1. asa e. am prieteni si colegi la munca de 25-30 de ani chiar si 30 + ce folosesc tiktok sa caute chestii pe care eu normal le-as cauta pe google. multe informatii false, tot felul de clipuri facute de “cunoscatori” din toate domeniile.. lumea e credula si uite asa se imprastie informatia falsa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *