fbpx

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro  un produs care nu e perfect, în fond și primul iPhone era slab la dotări comparat cu următoarele versiuni, dar pare a fi un pic peste concurență, mai ales la interfața de utilizare, deși prețul e inaccesibil pentru majoritatea utilizatorilor casnici.

Generațiile următoare vor avea mai multe versiuni cu specificații și prețuri diferite, nu degeaba au început cu Pro. Cred că presiunea de a lansa ceva e mare, altfel Apple ar mai fi lucrat la detalii un pic.

Da, e ciudat să te uiți la cineva care poartă ochelarii din ăștia, dar asta e valabil pentru toate dispozitivele VR, nu sunt făcute pentru a le folosi alături de alți oameni, în aceeași cameră. Miza e interfața de utilizare, și Apple speră să inoveze aici, ca în viitor să nu porți cu tine ochelarii, smartphone-ul plus telecomenzile, ci doar ochelarii.

Toți se plâng că e un dispozitiv greu, iar curba de învățare e cam mare, pentru că interfața e diferită de ceea ce știm și folosim acum pe gadgeturi.

Cum zicea cineva, nu e entuziasmat pentru Apple Vision Pro de acum, ci pentru Apple Vision Pro din viitor. Probabil când prețul va fi de maxim câteva sute de euro va prinde la publicul larg, mai ales pentru gaming și multimedia. Pe zona de business am niște dubii, depinde mult de aplicațiile care vor fi lansate.

Între timp, fetele trag de noi să le lăsăm să cumpere Oculus Quest 2 din economiile lor, pentru jocurile VR, au testat și le-a plăcut, semn că generațiile următoare se vor juca mult cu ochelarii din ăștia pe față. Totuși, nu poți compara ochelari de 300 euro cu unii de 3500 euro.

Păreri?

Articole utile: Bloomberg, The Verge.

Recomandă

7 Comentarii

  1. Am testat acum 6 ani prima data PS VR. Evident dezamagit de rezolutie. Apoi in ultimii doi ani m-am mai jucat la un prieten pe PS4 si VR, dar rezolutia este la fel. Este distractiv sa te joci jocuri horror cu alti prieteni in casa :)).

    M-am jucat si pe Quest 2. Cea mai tare combinatie a fost PC, volan, Forza Motorsport/Aseto Corsa si VR Quest. Aia chiar este o experienta interesanta de condus. Dar pentru unii poate fi prea mult. Am vazut doua persoane carora li s-a facut rau. Mie mi s-a facut rau cand ma jucam ceva cu drifturi si creierul cumva nu intelegea de ce nu simt fortele laterale. In rest m-am jucat pe Quest 2 diverse jocuri cu impuscaturi, sau sport. E foarte comod, usor chiar si cu baterie externa. Cel mai mult imi place Beat Saber. Sa vedeti un meci de box ce intens este desi initial nu pare, zici ca te bati cu aerul, dar cumva chiar trebuie sa dai.

    Dezavantajul la PS VR este cablul, dezavantajul la Quest este ca nu poti sa joci pe intuneric/semi intuneric.

    Nu este recomandat copiilor sub 14 ani si pe termen lung nici pentru adulti nu stiu cat de sanatos este. Nu detin nici unul din ele.

  2. Probabil e o exagerare sa zic ca va pati acelasi lucru ca si TV 3D, dar ar fi prea distopic sa ajunga mainstream. E poza celebra cu Zuckerberg trecand pe langa toti participantii la conferinta Facebook avand casca VR pe cap. Probabil va ramane la nivel de gaming si business.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *