fbpx

Top chestii faine descoperite în 2021

2021 a fost un an plin cu de toate, și muncă, și distracție, și călătorii, și griji pentru cei din jur. Cred că ne-am obișnuit așa de mult cu Covidul încă ni se pare normal, chiar dacă nu e. Cred că am avut schimbări mult prea alerte, parcă suntem într-un carusel, fără nici un moment de respiro.

Sper să revenim cât mai curând la normalitate, deși cel puțin un an de zile mai avem de tras, zic eu, la ce văd în jur. Între timp, vă las mai jos câteva recomandări de chestii faine descoperite anul ăsta, din diverse domenii.

Voi ce ați încercat sau folosit anul ăsta pentru prima dată și v-a plăcut?

 • Telefoanele Motorola. Am cumpărat vreo 5 prin familie, pe gama ieftină și medie sunt ce trebuie, fără prețuri umflate, cu sistem de operare curat, fără aplicații inutile, baterie suficient de mare, design decent.
 • Newsletterele DOR, pentru altfel de știri dimineața, prin email.
 • Substack, dacă vreți să vă deschideți propriul newsletter, combinat cu un fel de blog, plus că puteți să cereți și bani abonaților la conținut, dacă oferiți informații valoroase.
 • Altertele de prețuri Skyscanner pe mobil, pentru zborurile cu avionul. Foloseam și înainte aplicația, dar acum setez alerte pe telefon si prin email pentru când și unde vreau să zbor, și mă anunță când urcă sau coboară prețurile.
 • Spotify. A băgat recomandări mai bune de muzică față de Google Music anul ăsta, au și un abonament family unde ieșiți mai ieftin.
 • Bolt, că a ajuns și prin orașele mici și e chiar ok dacă vreți o alternativă decentă la taxi-uri, cu mașini noi, curate, soferi decenți și prețurile afișate de la început.
 • XTB, dacă vă bate gândul la investiții pe bursă și vreți un broker serios pentru companii și ETF-uri internaționale. Și Tradeville e ok pentru România.
 • Oferta Black Friday de cont curent cu zero comisioane pe viață de la Unicredit, utilă mai ales pentru cont curent în euro și schimb valutar la cursul BNR, când au Happy Hour.
 • Dark mode pe Android și toate aplicațiile care suportă asta, parcă sunt mai relaxat când stau pe telefon.
 • Ad Guard pentru Android, dacă v-ați săturat de reclamele care știu prea multe despre voi pe telefon.

Voi ce chestii noi și faine ați descoperit și folosit anul ăsta?

Recomandă

4 Comentarii

 1. Anul ăsta am trecut și eu la dark mode, chiar și cu blogul. Cred că vârsta își spune cuvântul, iar ochii obosesc mai rapid. Telefoanele Motorola nu le-am avut până acum în vedere, dar probabil le voi urmări anul viitor, pe când mi-aș dori un model nou. A ajuns Bolt și la Suceava, dar încă nu am testat. Mersul pe jos își face treaba, iar când nu se poate, folosesc mașina personală. Spotify am vrut să încerc, dar prețurile nu mă prea atrag.

  M-am abonat și eu la DoR. Mersi pentru recomandare!

 2. Spotify îl folosesc de puțin timp (Cam 6 luni). Înainte foloseam Youtube și căutam niște Chillout sau Coffee Shop Playlist și îl lăsam să își facă treaba. Spotify e interesant că pun muzică de pe telefon pe soundbar atunci când fac lucruri prin casă, ceea ce e interesant.

  Enervantă e partea cu skip pe versiunea gratuită, însă nici nu aș fi dispus să plătesc $10 / lună pentru asta.
  PS: În ultimii ani abonamentele lunare te cam sufocă. Pe plan personal vrei un Netflix, un Google One/Drive/Onedrive/iCloud, Spotify etc. Când tragi linia…
  În ceea ce privește business-ul, acolo sumele sunt de ordinul miilor de lei pe lună: Google Workspace, Adobe, Slack + o grămadă de tool-uri “Marketing-Related”. Aici în schimb, astea cel puțin produc bani. Cele de mai sus, nu prea 🙂

  Sau mă rog, dacă vrei să fim optimiști, dacă Spotify te ajută să te relaxezi și să lucrezi mai eficient, îl trecem în cea de-a doua categorie 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *