fbpx

De citit: Total Recall, autobiografia lui Arnold Schwarzenegger

Da știu, de ce ai citi autobiografia lui Arnold, o vedetă cunoscută la noi doar pentru cum a făcut trecerea de la bodybuilding la filmele de acțiune, cele mai tari fiind cele din seria Terminator și Conan? În primul rând pentru că am văzut o recomandare la Cristina, și în al doilea rând deoarece am mai citit câteva articole despre el, și chiar ai ce învăța de la el, practic a avut începuturi umile într-un sătuc din Austria și a ajuns să reușească atât în sport, cât și în afaceri, la Hollywood, dar și în politică, ca guvernator al Californiei. Cartea vine cu multe sfaturi utile despre viață în general, și mi-a plăcut tonul sincer cu care Arnold își recunoaște greșelile.

Cartea e apărută în 2012, deci nu e chiar nouă, dar aveți ce învăța din ea, eu am citit-o în 2 săptămâni, cam o oră pe zi. Pe Libris e 57 lei, tipărită în engleză. Faza mișto e că nu e o altă autobiografie scrisă din articolele apărute prin presă, sunt multe detalii inedite și stilul e foarte personal, Schwarzenegger (plus cine l-a ajutat să scrie cartea) te duce în mintea lui, îți arată cum gândește și cum a reușit să ajungă în top.

Încă un indiciu al faptului că e scrisă chiar de Arnold cartea sunt laudele exagerate la adresa lui (tipul e clar narcisist, își admite greșelile dar miniminează impactul lor, și unde poate dă vina pe ceilalți), și dacă ar fi să îl crezi până la capăt, i-a reușit cam tot ce și-a propus în viață, el a greșit foarte rar, iar faptul că Maria l-a părăsit după de a aflat că are un copil cu menajera familiei e doar o mică eroare, dacă Joseph Baena nu ar fi semănat așa de mult cu el Arnold probabil nu ar fi recunoscut niciodată aventura.

Totuși, cartea e de citit, sunt multe lecții de viață în ea, plus multe detalii picante legate de bodybuilding, politică, vedetele de la Hollywood și viața în America, în general. Bonus, multe poze cu Arnold și familia lui.

Și câteva citate faine din carte:

Despre cum a ajuns Arnold să joace în filme, direct în rolurile principale. Deja era bogat din afacerile imobiliare, a acceptat doar rolurile bune.

“I was very glad I could afford to say no. With the income from my businesses, I didn’t need money from acting. I never wanted to be in a financially vulnerable position, where I had to take a part I didn’t like.”

Filozofia lui în viață:
“Early to bed, early to rise, work like hell, and advertise.”

“Don’t go where it’s crowded. Go where it’s empty. Even though it’s harder to get there, that’s where you belong and where there’s less competition.”

Despre cum oamenii credeau că e doar un tip musculos, fără prea multă inteligență:

“I never argued with people who underestimated me. If the accent and the muscles and the movies made people think I was stupid, it worked to my advantage”

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *