fbpx

Ultimul trailer pentru Fundația

Apple a publicat ultimul trailer pentru adaptarea TV a seriei Fundația de Isaac Asimov. Premiera va avea loc pe 24 septembrie 2021 pe Apple TV, evident, și eu mă gândesc că trăim niște vremuri glorioase, în care toate cărțile cult science-fiction au șansa să fie ecranizate, în goana serviciilor de streaming după abonați.

Știu, e vorba de bani, dar dacă serialul va fi măcar pe jumătate la fel de bun ca și cărțile, Apple își va mai crește un pic cota de piață, și băiatul ăla care se uita la firmele din seria Terminator pe casete VHS din vecini va fi fericit. Între timp dați Play.

Seria începe cu Hari Seldon, un vizionar strălucit și psihoistoric, a cărui sarcină este să folosească matematica și probabilitatea pentru a prezice viitorul. Seldon nu are capacitatea de a preveni declinul umanității pe care îl prezice.

În schimb, el reunește cei mai buni oameni de știință și cărturari ai galaxiei pe o planetă exterioară sumbră și își propune să păstreze cunoștințele acumulate ale omenirii și să înceapă o nouă civilizație bazată pe artă , știință și tehnologie. El numește sanctuarul său Fundația și îl proiectează pentru a rezista la o epocă întunecată a ignoranței, a barbariei și a războaielor, pe care le prezice că vor dura 30.000 de ani.

V-am stârnit un pic interesul?

Dacă vreți să citiți cele 7 cărți din seria Fundația, le găsiți pe toate pe Libris.

Recomandă

2 Comentarii

  1. Ai ideea cum e traducerea în română a cărților comparativ cu versiunea în engleză? Tot vreau să le iau de ceva timp și oscilez între varianta în engleză și cea în română.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *