fbpx

În timp ce noi ne mirăm de ce litoralul românesc e ocupat în proporție de 100% în august, deși hotelierii nu fac mare lucru pentru a îmbunătăți condițiile oferite, din contră, alte țări se zbat intens pentru a atrage turiștii, chiar dacă au peisaje faine.

“Litoralul este ocupat sută la sută. Este destinaţia numărul 1 în acest moment pentru turiştii români, indiferent dacă vorbim de destinaţii interne sau externe. Pentru turistul român, destinaţia preferată în acest moment este litoralul românesc”

Mă uitam la reclama de acum 4 ani făcută pentru a promova Elveția ca destinație turistică, și am văzut că au un canal oficial dedicat turismului, foarte activ în continuare, cu clipuri încărcate constant, concursuri pentru turiști, chestii care te fac să îți dorești să ajungi pe acolo, să le explorezi munții.

Între timp, hotelierii români au noroc anul ăsta de instabilitatea din multe țări europene, de loviturile de stat din Turcia, de atentatele din diverse zone turistice, de panică, care îi determină pe mulți români să stea aici, la ei acasă.

Şi România este pe lista destinaţiilor analizate de site-ul britanic, fiind plasată printre ţările cu un risc scăzut de atentate teroriste.
Cele mai sigure state europene în care turiştii îşi pot petrece vacanţa fără stresul unui posibil atac terorist sunt Elveţia, Cehia, Islanda sau Letonia, locuri unde pot găsit obiective istorice demne de vizitat, castele medievale şi alte surprize oferite de aceste locuri.

De aici.

Nu zic că nu avem ce vizita la noi, din contră, sunt mii de locuri faine ce merită vizitate, dar când văd că o cameră de hotel în Mamaia la 4 stele pleacă de la 200 de euro pe noapte în plin sezon, fără mic dejun, doar pentru că e de fițe, stai și te întrebi: WTF?

Oare cât o să mai meargă așa, hotelierii doar să profite de faptul că românii încă își fac concediile la ei acasă? Știu că mulți dintre noi deja preferă oricând un concediu afară unuia la noi, mai ales dacă costurile sunt similare, dar ceilalți români când se deșteaptă și încep să ceară niște beneficii reale de la industria turistică pentru banii plătiți, nu doar un pat și un scaun cu vedere la mare?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Lasă un comentariu