fbpx

Twitter e plictisitor. Cum ar trebui folosit Twitterul?

Conform unui studiu, 40,55% din mesajele de pe Twitter sunt balbaieli fara sens, inutile. Numai 8,7% dintre tweeturi pot fi considerate utile. Desigur, studiul de care am aflat de pe Mashable are limitarile lui, de exemplu faptul ca in cadrul cercetarii au fost analizate 2000 de tweeturi. Totusi, nu cred ca un numar mai mare de tweeturi analizate ar fi schimbat mult rezultatele.

In circumstantele astea, nu e de mirare ca multi afirma despre Twitter ca e plictisitor, inutil, o pierdere de timp. Twitterul poate fi util, dar depinde cum il folositi. Ce am invatat eu pana acum:

Urmariti doar oamenii care va intereseaza. Nu dati follow din politete oricui va urmareste, ci adaugati-i pe cei care au aceleasi interese ca si voi, care lucreaza in acelasi domeniu, care posteaza mesaje si linkuri catre informatii utile. Eu incerc sa stau sub 100 de persoane urmarite pe Twitter, cand trec de 100 am impresia ca deja pierd prea mult timp.

Nu postati orice activitate pe Twitter. Mananc. Dorm. Ascult Bug Mafia. Sunt la job. In trafic. Pe buda.… Who the fuck cares? Poate ar fi cazul sa va sunati parintii, daca nu sunt pe Twitter. Incercati sa tweetuiti inteligent, sa furnizati niste informatii utile, sa aveti un stil personal, unic.

Stabiliti-va scopuri. Eu folosesc Twitter pentru a afla informatii utile din marketing, pentru a pastra legatura cu oameni din domeniu, pentru a cunoaste oameni noi. Twitter poate fi un instrument bun de promovare, de consolidare a brandului personal, de conectare cu alti utilizatori cu interese similare. Voi pentru ce il folositi?

Fiti activi. Raspundeti reply-urilor, spuneti-va opinia despre un anumit subiect, atunci cand aveti ceva de spus, interactionati cu ceilalti utilizatori.

Fiti unici. Nu scrieti pe Twitter incercand sa imitati pe cineva, creati-va stilul personal, in functie de caracterul vostru. Personal merg pe o combinatie intre ironie fina, linkuri utile si comentarii inteligente (sper). Care e stilul vostru?

Twitter nu e plictisitor ( poate uneori), doar ca trebuie folosit inteligent. Twitter inseamna interactiune cu ceilalti, nu cititul mesajelor postate de alti. Am omis ceva?

Recomandă

3 Comentarii

  1. […] Ajuns acasa am vazut reclama de mai jos, o ironie directa asupra utilizarii retelelor sociale in viata reala. Sunt curios cand vom vedea si la noi reclame telecom cum e cea de la Verizon. Ok, ei sunt in State, noi in Romania, dar cand vor apare si la noi reclamele asemanatoare vom vedea decalajul de mentalitate – 1,2 ani as zice. La ei Twitter, Facebook deja sunt mainstream, poate chiar sunt utilizate prea mult, la noi lumea inca se intreaba cu ce se mananca Twitteru asta, la ce e bun. […]

  2. Da! Cum sa nu dai RT la orice rahat. Gen cum fac artistii care abia fac si ei cunostinta cu twitter si daca le spune cineva ca sunt foarte tari, frumosi, nemaipomeniti, dau RT sa vada toti cat sunt ei de apreciati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *