fbpx

Vești bune dacă aveți familie și prieteni în Italia sau Spania (P)

Cred că nu există familie în România care să nu aibă o rudă, un prieten sau o cunoștință plecată în cele 2 țări latine. Faptul că avem limbi similare și ne tragem din aceiași strămoși au făcut astfel încât Italia și ulterior Spania să fie preferată de mulți români aflați în căutarea unei vieți mai bune. Sunt peste 1 milion de români în Italia, peste 800.000 în Spania.

Nu știu dacă voi aveți pe cineva plecat, dar la mine jumătate din familie a fost plecată peste 10 ani în Italia, și cea mai presantă problemă pe vremuri, pe lângă dorul de cei dragi, era comunicarea. Acum ni se pare normal să ne sunăm prieteni sau familia, indiferent de țara unde sunt, la orice oră din zi și din noapte, avem oferte la prețuri decente, dar eu am prins vremea când telefoanele erau programate, stabileam din timp că ne auzim la telefon sâmbăta sau duminica, în funcție de ce oferte erau pe piață, și nu sunam de pe mobil, ci de pe fix, cu diverse cartele internaționale. Mai țineți minte vremurile acelea?

Ei bine, lucrurile s-au schimbat atât de mult, încât acum putem vorbi cu cei dragi la costuri zero, dacă sunăm în Italia sau Spania. Pe scurt Vodafone România, Vodafone Italia și Vodafone Spania devin o singura rețea, iar clienții Vodafone pot vorbi nelimitat în Italia si Spania. Dacă activați pe o cartelă Vodafone de la noi o extraopțiune de minim 6 euro puteți suna până la 10 numere din retelele Vodafone Italia sau Spania (prepay sau abonament) cu care veți vorbi fără costuri suplimentare. Îregistrarea numerelor se face în MyVodafone, prin SMS la 2800 sau apeland *100#. Mai multe detalii despre ofertă.

Și asta nu e tot. Se știe că românii de peste granițe trimit foarte mulți bani în țară rudelor sau prietenilor, iar Italia și Spania sunt în top. Indiferent că trimiți banii prin bancă sau alte servicii de transfer comisioanele sunt destul de mari, eu am plătit chiar azi 16 euro pentru a trimite 120 de euro în altă țară cuiva printr-un serviciu de transfer.

Ei bine, dacă aveți cartelă sau abonament la Vodafone și vă faceți un cont în M-Pesa, serviciul de transfer de bani de la Vodafone, până în 30 septembrie 2015 nu plătiți nici un comision pentru a trimite bani unui alt utilizator al serviciului, indiferent că trimiteți bani din/către Italia, Spania sau din altă țară. Puteți să alimentați contul M-Pesa direct cu cardul bancar.

Interesant la serviciul ăsta, pe lângă oferta cu comision zero, mi se pare faptul că poți trimite banii cuiva care nu are acces la internet, practic poți trimite bani unui părinte sau bunic care nu are treabă cu tehnologia, pe baza numărului de telefon Vodafone.

Distracție plăcută la vorbit și spor la primit bani. 🙂

Recomandă

3 Comentarii

  1. Ma intereseaza M-Pesa dar nu prea am inteles cum functioneaza. Eu trimit bani de pe card si persoana din Romania cum ii scoate? In baza a ce? Trebuie sa avem amandoi numar de Vodafone? Invers merge? Sa imi fie trimisi bani din tara in strainatate?

    Nu e si vreo varianta cu cash?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *