fbpx

Viață de blogger

V-ați întrebat vreodată cum e să fii în pielea unui blogger? Sunt sigur că da, cu toții vreți să stiți ce fac bloggerii, cum își petrec ei timpul. Cam așa e de obicei:

viata de blogger

 • Când ceilalți se trezesc la 6 pentru a merge la serviciu, el doarme până la 10, că atunci îi vine inspirația. Viață de blogger.
 • Când ceilalți se întorc de la serviciu și sunt nevoiți să meargă la cumpărături cu soțiile el stă pe balcon cu o bere în mână și se documentează online pentru un articol pe care trebuie să îl publice urgent. Viață de blogger.
 • Când ceilalți plătesc 2 salarii pentru a merge în concediu într-o locație mai exotică, el merge lunar în locații exotice la invitația unor companii, pentru a discuta despre cum pot companiile respective să fie mai prietenoase cu clienții lor online. Viață de blogger.
 • Când ceilalți se plimbă prin parc cu copii de gura nevestei el iese la un blogmeet, pentru a mai socializa cu “colegii de serviciu”. Viață de blogger.
 • Când ceilalți salivează pe lângă vitrine după ultimele gadgeturi apărute pe piață, el le primește în teste, pentru că e influencer. Viață de blogger.
 • Când ceilalți plătesc pentru a cumpăra diverse produse și servicii, el e plătit să le testeze și să scrie despre ele. Viață de blogger.

Articolul e un pamflet, orice asemănare cu realitatea e pur întâmplătoare. Totuși, am impresia că mulți oameni își imaginează că bloggerii primesc pe tavă totul, că viața lor e extrem de ușoară, e suficient să scrie pe blog două trei prostii și banii curg.

Lucrurile nu sunt chiar așa roz, bloggerii care câștigă bani doar din blogging chiar muncesc pentru banii ăia, uneori mai mult decât cei care au un job normal, pentru că stresul e mai mare și provocările sunt mai mari. În plus, majoritatea bloggerilor care fac asta la modul profesionist au ani buni în spate, ani în care au muncit intens pentru a ajunge unde sunt acum. Gândiți-vă înainte de a trage concluzii pripite.

Totuși, e amuzant să extrapolezi diferențele dintre bloggeri și restul, cei care au un job normal.

Ce alte diferențe credeți că ar mai fi între bloggeri și ceilalți”?

 

Recomandă

7 Comentarii

 1. Cred ca depinde cum definesti un job “normal” …
  Diferenta cea mai mare, din punctul meu de vedere, ca bloger primesti feedback imediat la orice faci si trebuie sa fi foarte atent tot timpul.

 2. Unii ar zice “daca lucrezi pe online si esti si blogger” atunci viata e mai usoara pentru tine. De fapt nu e asa, de cele mai multe ori, lucrurile pe care le faci la serviciu, chiar daca e online sunt total diferite fata de bloggingul pe care-l “prestezi”.

  Cred ca majoritatea bloggerilor sunt salariati la o firma sau alta, restul sunt ori studenti, ori arhi. 🙂

 3. Indiferent de piata (RO sau International), mi-as dori ca oamenii sa inteleaga ca e greu sa ajungi acolo unde esti acum. Si nu de ajuns, dar de mentinut… e si mai greu.
  Mi-as dori si eu uneori sa stau cu berea in mana si sa ma bucur de ea, nu sa o uit la soare si sa se incalneaza, in timp ce eu imi storc creierii sa aduc informatie cat mai actuala. Sau sa stau toata ziua pe net la serviciu si sa-mi primesc leafa lunara, indiferent daca mi-am facut treaba sau nu… But that’s not happening, is it? :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *