Video: Criza din Grecia, explicată pe înțelesul tuturor

Cum s-a ajuns la nivelul actual al datoriilor în Europa, ce legătură e între euro, datorii și Uniunea Europeană, de ce problemele unei țări afectează tot continentul și de ce nouă, românilor, ar trebui să ne pese, totul explicat într-un video ușor de digerat.

At the heart of the European debt crisis is the euro, the currency that tied together 18 countries in an intimate manner. So when one country teeters on the brink of financial collapse, the entire continent is at risk. How did such a flawed system come to be? Bloomberg Television and Jonathan Jarvis present “The European Debt Crisis Visualized.”

De la Bloomberg

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Florina

Pe langa salariile si pensiile mari sau numarul nejustificat de mare al angajatilor bugetari, grecii mai au si alta meteahna: neplata taxelor. Nu ma refer numai la faptul ca nu primesti bon fiscal la taverne, taxi, magazinele familiale, ci la marea evaziune. Imi povestea odata un grec ca armatorii greci au in marea lor majoritate companiile inregistrate in off shore-uri. Deci toate incasarile din transporturile maritime se fiscalizeaza in alta tara decat Grecia (mai exact, in paradisuri fiscale). Inclusiv grecul respectiv se mutase cu toata familia in alta tara (Egipt, daca nu ma insel, unde taxele pe proprietati si intretinerea sunt… Citește tot »

Florina

La noi, statul nu incurajeaza cu nimic cresterea economica. Ultimele masuri sunt exclusiv populiste. Da’ oamenii simpli nu inteleg asta. In loc de scaderea TVA si cresterea alocatiei pentru copii, mai bine scadeau impozitul pe profit/venit sau taxele salariale enorme. Asa, s-ar fi incurajat munca, dezvoltarea, crearea de noi locuri de munca, nu leneveala. De cativa ani e in discutie desfiintarea paradisurilor fiscale (cel putin a celor unde taxele sunt la nivelul a 4-5%, gen Cipru, Insulele Cayman, statul american Delaware s.a.). Cred ca americanii au fost cei care au initiat proiectul. Chiar si la noi, firmele cu sediul in asemenea zone au un… Citește tot »

Florina

Pai autoritatile americane au inceput de vreo 2 ani sa ceara bancilor din toata lumea sa dea date despre sumele detinute de cetatenii americani. De ce n-ar face la fel si cu paradisurile fiscale? O avea si IRS target la colectare creante bugetare.

Marina

Frumos video, foarte bine realizat si marketat de altfel. Dar iata si un alt punct de vedere: http://www.nationofchange.org/2015/07/05/greece-what-you-are-not-being-told-by-the-media/