fbpx
Online

Viitorul propietatii intelectuale si a drepturilor de autor

Inainte ca internetul sa cunoasca dezvoltarea din ziua de azi propietatea intelectuala si drepturile usor erau usor de asigurat. Desigur, se fura, dar nu acum. Problema este ca odata cu internetul au evoluat si consumatorii, iar notiunea de proprietate s-a schimbat si ea. Uitati de exemplu cate procese sunt in domeniul telefoniei mobile, toate legate de drepturi de proprietate intelectuala si patente pentru inovatii legate de telecomunicatii.

De exemplu, ni se pare perfect normal sa descarcam melodii si filme pe calculator, nu? Ni se pare logic sa ne ascultam muzica sau sa ne uitam la serialele preferate prin streaming, nu? Cine plateste pentru drepturile de vizionare sau ascultare pentru materialele realizate? Consumatorii nu mai sunt dispusi sa faca asta, cat timp au la dispozitie alternative gratuite. In consecinta, trebuie gasite alte modalitati de pastrare a drepturilor de autor si a asigurarii de venituri.

Prezentarea de mai jos la asta se refera, la viitorul propietatii intelectuale si a drepturilor de autor.

Chiar daca nu vrem sa il acceptam, viitorul se intampla sub ochii nostri. Intrebarea este cum ne vom adapta noi pentru a trai si a face afaceri in acest viitor.

Abonează-te
Anunță-mă pe email când apar
guest
2 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Bulent Duagi
17 octombrie 2010 23:14

Thanks for the share 🙂

trackback
18 octombrie 2010 14:13

[…] This post was mentioned on Twitter by Marius Sescu, Marius Sescu. Marius Sescu said: Viitorul propietatii intelectuale si a drepturilor de autor http://bit.ly/bJnnv5 […]

2
0
Lasă un comentariux
()
x