fbpx

Visa îi premiază pe cei care își plătesc impozitele online, cu cardul

Prin 2010 mă amuzam când scriam despre primăria Iași, care oferea posibilitatea de a plăti taxele și impozitele locale online. Bine, intenția era foarte bună, dar e amuzant că pentru a plăti taxele trebuie mai întâi să listezi și completezi un formular, pe care îl depui la primărie. În persoană, nu prin email sau măcar fax. Că așa funcționează tehnologiile mai noi în România, plătești online dar tot trebuie să vii la ghișeu.

Azi am văzut că Visa are o campanie frumoasă, oferă premii celor care își plătesc în 2012 cu cardul impozitele și taxele locale:

Tot ce trebuie să faci este să-ți plătești impozitele si taxele locale cu cardul tău de debit sau de credit Visa – la primărie sau online – în perioada 2 ianuarie – 31 martie 2012. Astfel, vei intra automat în tragerea la sorti, care îți poate aduce cea mai bună veste de început de an: impozitul plătit se poate întoarce înapoi.

Detalii

Intenția campaniei mi se pare foarte bună, în fond Visa are concursuri similare și pentru cei care fac cumpărături cu cardul. E păcat că la noi sunt încă oameni reticenți în utilizarea cardurilor de debit, eu prefer oricând să plătesc cu cardul în defavoarea banilor lichizi, de fapt nici nu umblu cu prea mulți bani la mine de obicei.

Partea tragico-amuzantă vine din nou de la metoda de implementare a plăților cu cardul în cadrul administrațiilor locale. În primul rând, dacă verificați harta de pe site-ul Visa veți remarca că sunt multe orașe care nu oferă posibilitatea asta, de plată a impozitelor online.

Doi la mână, peste tot procedura e la fel, trebuie să listezi și să completezi un formular, să îl duci la primărie și abia după aia primești user și parolă pe baza căreia poți plăti taxele și impozitele online, cu cardul.

Cât timp cetățeanul va fi nevoit să listeze un formular și să îl ducă la primărie pentru a putea să își plătească impozitele de acasă el va ignora oferta asta. Dacă tot trebuie să merg la primărie pentru formular, ce rost mai are să îmi plătesc impozitele online?

Online-ul ar trebui să fie mai ieftin, nu mai complicat. E păcat că guvernul nu înțelege asta. Cum ar fi dacă pentru fiecare magazin online ar trebui să depun o cerere la sediul fizic al magazinului? Vă zic eu cum ar fi, magazinele online ar dispărea unul după altul.

Visa, intenția ta e frumoasă, și noi vrem să ne plătim taxele de acasă, dar e păcat că statul român nu înțelege încă conceptul de plăți online.

Recomandă

10 Comentarii

  1. pai poate treaba cu formularul o faci o singura data; te agiti intr`un an si ai scapat pentru urmatorii.
    acum is curios cat de sigur o fi sistemul de plati, ca s`au mai vazut cazuri de baze de date sparte

    • O dată și tot mi se pare prea mult. Păi ce, magazinele online te pun să mergi la sediul lor pentru prima achiziție? Am banii pe card, vreau să plătesc impozitele unei persoane. Cui îi pasă pentru cine plătesc, cât timp eu dau bani, nu iau?

  2. Îmi place că în Neamț și Bacău, reședințele de județ nu oferă această posibilitate 🙂
    PS: Cred că la sfârșitul articolului ai vrut să scrii ‘magazinele online ar dispărea’

  3. Nu prea am incredere in plati online, sa folosesc cardul/contul pentru astfel de trazantii, desi m-ar tenta, m-ar scuti de a sta la cozi infernale in multe locuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *