fbpx

Dacă ne uităm la clasamentul vloggerilor din România realizat de Screen Native vedem că e plin topul de vloggeri care se adresează adolescenților, conținutul fiind axat pe glumițe, gaming sau sfaturi de viață. Mai apare și câte un Mariciu, Ariel sau Buhnici, dar cei mai populari sunt tot ăștia care creează conținut pentru tineri. Nu există loc pentru vloggerii serioși pe piață?

top-general-100-top-100-vloguri-in-romania

Eu cred că există, și brandurile ar fi dispuse să investească în asocieri cu oamenii care crează conținut video pentru adulți, doar că e mult de muncă. Nu e adevărat ce se spune, că doar puștanii stau pe Youtube, stau și adulții, dar conținutul video presupune foarte multă muncă și bani investiți. Monetizarea din reclame e jenantă, și până ajung brandurile să te bage în seamă ai de tras luni de zile, poate chiar ani dacă nu ai conexiuni prin agenții.

Ca să scoți un clip video de câteva minute îți poate lua chiar și câteva ore de muncă, cu tot cu filmat, editat, realizat scenariu, găsit ideile. Nu mai zic de investiția în echipamente, o cameră profi cu microfon și lumini te duce în câteva zeci de mii de lei, plus softul de editare dacă vrei să faci treabă bună. Să bagi bani în toate astea pentru a vedea că după aia ai doar câteva sute de vizualizări la clipul video nu e prea plăcut, să faci asta timp de câteva luni în speranța că după aia vor veni și banii e și mai greu.

Seamănă un pic cu perioada de început a blogurilor, doar că la un blog era mult mai ieftin să te apuci de treabă, un domeniu e 10 euro, un hosting bun e 50 de euro pe an, important e să ai idei și să le ai cu scrisul.

Cu ocazia asta salut și eu lansarea Periodic, e loc și pentru vloguri de genul ăsta în .ro.

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

4 Comentarii

  1. Pai e nebunie sa faci un film ca episodul acela. Pana faci script, pana dai capetele video, pana faci research pentru filmulete, pana, pana. Interesant este ca au deja 30 de mii de afisari. Sa speram ca se vor tine de treaba. Probabil ca vor veni si rezultate… financiare, in timp.

  2. 1)Vlogurile pentru adulți nu ar fi nici pe departe la fel de populare ca cele pentru tineri. Chiar dacă există, nu vor ajunge prea devreme în mainstream.

    2) Nu am nimic cu Ilie, dar nu înțeleg de ce este în clasamentul acela în care sunt doar români. Da, este vizionat de foarte mulți români, dar la fel este și Casey Neistat.

Lasă un comentariu