Conform unei cercetări realizate în State, mijloacele preferate de comunicare între adolescenți sunt mesajele SMS, rețelele sociale, emailul și mesageria instant, Twitter nefiind printre favorite. A da, pentru prea puțini adolescenți telefonul este metoda favorită de comunicare cu prietenii. Cu alte cuvinte, cât mai puțină interacțiune directă.
Rezultatele cercetării aici.
Cred că asta explică de ce opțiunile operatorilor telecom cu mii de SMS-uri sunt în continuare la mare căutare, nu doar în S.U.A ci și la noi. Eu folosesc telefonul pentru a suna cam 20% din total, 20% trimit emailuri, 20% scriu sau comentez pe bloguri (inclusiv al meu), 30% interacționez pe Facebook, LinkedIn și Twitter, 5% fac apeluri video prin Skype sau Yahoo Messenger și 5% trimit mesaje text. Oricum, cel mai simplu se rezolvă lucrurile față în față, e altfel când interacționezi cu cineva în persoană.
Voi cum mai comunicați?
ai mancat un i in titlu, se scrie adolescentii
Cu e-mail-ul e mai greu. Trebuie să știi să-ți faci un cont, să ții minte o parolă, să găsești semnul „@” pe tastatură…
Pe mine asta ma inspaimanta. Tinerii care trimit acum sms-uri vor face acelasi lucru si cand vor avea varsta legala pentru un permis de conducator auto. Stim cu totii cate accidente se petrec din cauza trimisului de mesaj in timpul sofatului…
Adevarul e ca prin liceu comunicam si eu doar prin sms, pentru ca era mai ieftin. Acum prefer sa sun si sa primesc raspunsul instant deaorece economisesc timp. In rest blogul, conturile de social media le utilizez cel mai mult.
mesaje. nu imi place sa vorbesc la telefon. am qwerty, deci clar mesaje.
Rezultate dezamagitoare. Datorita retelelor sociale, majoritatea adolescentilor nici nu se intalnesc personal, mai mult timp stau in fata tv-ului, a calculatorului si langa telefon.
EU unul ma bucur intens de toate modalitatile posibile, voce, sms, email! nici un apel nu face cat un sms frumos de buna dimineata sau noapte buna 😀