fbpx

Voi mai trimiteți sms-uri?

Citeam zilele trecute rezultatele unui studiu care spunea că la nivel global numărul de sms-uri trimise este în creștere, și surprinzător, nu cei care au telefoane simple trimit mai multe sms-uri, așa cum am fi crezut cu toții, ci posesorii de smartphone-uri. Poate că asta adeverește mitul care spune că mulți își iau telefoane scumpe dar nu au bani pentru un abonament de date și le folosesc doar pentru dat bip-uri și trimis sms-uri.

Nu știu voi dacă mai trimiteți mesaje de pe telefon, dar eu fac asta foarte rar, deși am vreo 400 incluse în abonament, pe lângă 20 de MMS-uri pe care nu le folosesc. Îmi vine mult mai ușor să sun pe cineva când trebuie să comunic decât să mă chinui cu scrisul de mesaje. Cu emailul e altceva, când primesc un email răspund tot cu un email, dar ce rost are să scriu când pot suna?

Da, probabil că tinerii încă folosesc sms-urile foarte mult, de regulă e mai ieftin să trimiți mesaje decât să suni, dar pe viitor eu nu văd un viitor strălucit mesajelor text. Internetul pe mobil va deveni o obișnuință (dacă nu e deja), interacționăm tot mai mult cu ceilalți pe Facebook sau în alte rețele sociale, aplicațiile de tip VoIP prin care putem suna folosind internetul câștigă teren, iar nevoia de a trimite mesaje va dispare când știi că cealaltă persoană e mereu online.

Voi mai trimiteți sms-uri? De ce?


Recomandă

10 Comentarii

 1. Numarul posesorilor de mobil creste de asta mi se pare normal sa creasca si numarul de sms-uri. Dar asa e, de pe smartphone (si il am de 6 luni deja) nu am trimis decat vreo 2 sms-uri.

 2. Trimit sms-uri zilnic sau aproape zilnic. Motivele ar fi cam urmatoarele:
  – Atunci cand mi se pare ca e mai putin costisitor sa trimit un sms decat sa vorbesc cu persoana respectiva, mai ales cand nu am prea mult de comunicat spre un numar de telefon… din alta retea.
  – Atunci cand presimt ca persoana respectiva nu poate discuta la telefon in acel moment.
  – Atunci cand trebuie sa trimit urari spre mai multe persoane apropiate, mai ales de sarbatori.

 3. 1. E trecut de 11 noaptea si ai uitat sa-i transmiti ceva unui coleg sau sef. E riscant sa suni la ora aia, poate omul doarme. Trimit un SMS

  2. Am ceva de transmis unui cunoscut cam nevorbit. Daca-l sun, risc sa pierd macar 10 minute ascultandu-l. Trimit SMS

  3. Am de trimis unui client acceptul sau refuzul. Sa-l sun, n-am chef, sa trimit mail de pe telefon dureaza prea mult. Trimit SMS

  4. Sunt in sedinta/ conferinta/ discutie. Trimit SMS.

  5. Nevasta e uituca si mereu imi scoate ochii ca nu i-am spus corect ora la care trebuia sa se intample un eveniment. Trimit SMS :))

 4. Trimit sms-uri zilnic, nu pot spune că multe (deşi am extraopţiune cu nelimitate pe orange şi cu câteva mii pe cosmote). Motivul principal pentru o astfel de activitate e faptul că sms-urile sunt un mod silenţios de comunicare. Ştiu, există şi facebook, twitter şi email dar nu toată lumea din agenda mea stă cu ochiul în ele. Pe telefon sunt şanse mult mai mari ca mesajul meu să fie văzut la timp.
  Recurg şi la apeluri, dar după cum spune şi Contrasens mai sus, există posibilitatea ca interlocutorul să aibă chef de mai multă vorbă decât am eu. Sau să fie la bibliotecă şi să respingă trimiţând sms: “SMS, nu pot vorbi” :)).

 5. @contrasens – da, asta cu trimis sms-uri pentru a nu deranja e ok, la partea cu trimit sms-ul ca să nu mă țină destinatarul aiurea de vorbă nu m-am gândit. 🙂

  @lucian – studiul spunea că tinerii folosesc intens sms-urile, prin State cică media e pe la 3000 de sms-uri pe lună în rândul adolescenților, fetele trimițând chiar mai multe.

 6. Trimit zilnic sms-uri catre prietenii care nu conturi pe retelele sociale și nu au nici posibilitatea sa-si verifice mailul pe telefon. Dacă trebuie să le transmit ceva și nu pot să-i sun, folosesc sms. La fel, dacă mă sună cineva și nu pot să răspund, trimit sms.

 7. Aici cred ca gresesti Sescule, cand esti intr-o sedinta, facultate, masa in oras etc etc si nu poti vorbi iar interesul tau pentru cele din jur este scazut, apelezi la metoda SMS-urilor. Mie unul imi place sa dau SMS-uri, ma exprim mai simplu si parca ma face sa castig timp in anumite privinte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *