fbpx

Recunosc, eu sunt atent cu banii mei. Da, fac și fapte bune, ajut când pot, dar mă implic pentru oamenii care chiar au nevoie. Și sunt 100% sigur că marile trusturi de media nu se numără printre persoanele amărâte care au nevoie de banii mei. Tocmai de asta nu înțeleg faza cu votatul pe bani al participanților la diverse concursuri TV, fie că vorbim de dansat, cântat, gătit mâncare sau ce alte talente mai sunt promovate acum.

Înțeleg că sunt participanți care chiar au talent, aptitudini, oameni care merită să câștige concursurile astea. Poate am și eu simpatii, deși nu m-a prins până acum prea tare vreun concurs de talente TV.

De cealaltă parte, știu că emisiunile astea au ratinguri bune, și ajung să facă sute de mii de euro, dacă nu chiar milioane de euro din publicitatea vândută, pe parcursul unui sezon. Din banii ăștia, pe lângă cheltuielile de producție, mai merg maxim 50-100.000 euro la câștigător, deci televiziunea ar trebui să fie mulțumită cu profitul rămas, nu?

Păi nu, pentru că majoritatea trusturilor TV sunt lacome și vor mai mulți bani, chiar de la fraierii de telespectatori care se uită și au impresia că părerea lor despre concurs contează, că votul lor face diferența. Și aici apare partea cea mai perversă a concursurilor de talente TV, indiferent de format și domeniu.

Vrei să câștige Costel, că ai tu impresia că e bun? Nici o problemă, trimite un SMS la numărul xxxx,  e doar 1,24 euro pe SMS. Încurajează-i și pe prietenii tăi să voteze, dacă vrei să câștige Costel! Votează de mai multe ori!

Mă scuzați, dar eu nu văd nici un motiv pentru care aș da de bunăvoie banii mei unei televiziuni, că sigur nu vorbim de fundații umanitare aici. Dacă e vorba de un teledon sau o campanie pentru un copil bolnav are sens, donez pentru a ajuta persoana respectivă, dar așa, de ce aș trimite mesaje plătite, din banii mei, doar pentru a îmbogăți o televiziune care face deja bani frumoși din publicitate?

Cât despre votul publicului care face diferența, 99% dintre concursuri sunt deja aranjate, se știu deja câștigătorii înainte de a fi difuzată prima emisiune pe micul ecran, dar na, dacă telespectatorii vor să arunce cu banii de ce să refuze televiziunile ocazia asta, nu?

Voi trimiteți mesaje din astea pe bani la concursurile TV? Dacă da, de ce?

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andreea Ignat

Da, eu am trimis la Vocea Romaniei, votandu-l astfel pe Tiberiu Albu. Si am mai trimis o singura data inainte de asta, tot la VR, cand l-am votat pe Dragos Chircu (finalist in prima editie). Iti dai seama ca sunt constienta de cati bani se fac si unde se duc, dar, cand imi place foarte mult ceva, fac tot ce imi sta in putinta pentru a-mi atinge oboectivul. Iar, dupa “revolutia” de la alegerile prezidentiale, parca si mai tare e impulsul. In plus, 1 euro si ceva mi se pare o nimica toata, mai ales daca vorbim de a vedea… Citește tot »

Andreea Ignat

Imi place sa cred ca nu.

ZeList

Top 5 Posturi: De ce nu votez eu (pe bani) la concursurile TV (mariussescu.ro) http://t.co/JVoH98VHej

Cristina

Nu trimit. Vorba ta…. De ce n-ar fi aranjamente prealabile?
Ieri am urmarit finala Next Star. Aproape “pariasem” pe doi concurenti, Din patru finalisti. Pariu nevinovat, in familie. De fapt pariul a fost un fel de dorinta de a castiga unul din cei doi. Bineinteles ca a castigat… al treilea. Crezi ca votul meu ar fi schimmbat ceva? Asta in cazul in care sms-ul de la mine ar fi ajuns in timp util!!!

Alexandru Ionut

Eu dadeam SMS-uri cu bani doar pe teletext cand imi cumparam logo-uri si tonuri de apel. Se intampla in urma cu multi ani. 🙂

8
0
Lasă un comentariux
()
x