fbpx

Ei bine, asta nu ar trebui să fie o noutate pentru nimeni, dar din când în când mai apar oameni care se miră când află că unii își cosmetizează prezența online pentru a părea mai interesanți decât în realitate. Cam două treimi din utilizatorii rețelelor sociale își periază profilele, pozele, pentru a crea o realitate mai interesantă pentru cei care îi urmăresc pe internet.

Și nu e asta problema, ci faptul că ajung și ei să creadă că viața lor e foarte faină, și încep să concureze cu imaginea lor online. Cum ar veni, ajung eu să cred despre mine că am o viață foarte tare, doar pentru că postez doar chestii tari pe internet. Și ajung să îmi amintesc realitatea prin ochii Facebook-ului, nu din amintirile mele reale.

Mie și mai grav mi se pare altceva, faptul că dacă ai foarte mulți prieteni din ăștia care pe Facebook se laudă intens, dar în viața reală sunt oameni obișnuiți, ajungi și tu să ai impresia că viața ta e anostă. Îi vezi pe ei cum se laudă cu excursiile, cu pozele din vacanțe luxoase, cu noile mașini, cu petrecerile, cu check-in-urile din locații selecte, și ajungi să ai impresia că viața lor e o continuă petrecere, iar viața ta nu.

În realitate pe Facebook se postează doar chestiile faine. Prea puțini zic pe Facebook când au fost concediați, când au avut o zi groaznică la birou, când li s-a stricat mașina, când au pierdut pe cineva drag, când au fost jigniți de cei din jur. Punem doar sclipiciul, pentru că asta corespunde cu imaginea aia de oameni interesanți pe care vrem să o creăm.

Mă scuzați, merg să caut niște poze faine pe care să le urc pe Facebook, ca să par mai interesant decât sunt. 🙂

Tineți minte, realitatea nu e cea de pe Facebook.

RECOMANDĂ
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
30 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
addicted
28 decembrie 2014 13:02

Realitatea nu este cea de pe Facebook – http://t.co/UqRBxFlmv0 via

toast
toast
28 decembrie 2014 23:53

Il putem numi glitterbook :)) sau shallowbook

fabi
fabi
1 ianuarie 2015 13:32
Răspunde către  toast

Sau Glamourbook

ZeList
29 decembrie 2014 00:11

Top 5 Posturi: Viata noastra reala nu e la fel de faina ca cea de pe Facebook (mariussescu.ro) http://t.co/AHgIhMAyr2

Marius Sescu
29 decembrie 2014 08:58

Viața noastră reală nu e la fel de faină ca cea de pe Facebook http://t.co/VDJjBDt2id

trackback

[…] ele nu performează cum trebuie, adică nu generează suficiente reacții. Și așa ajungem la o versiune retușată a vieții noastre, unde tot ce postăm prin rețelele sociale e filtrat, editat, ba chiar și șters, dacă nu devine […]

trackback

[…] de genul Mi-aș dori și eu o viață așa de faină ca a ta, îmi vine să trimit oamenii la articolul ăsta, să le reamintesc că ce vedem pe Facebook e varianta optimizată, stilizată, îmbunătățită a […]

Marinela Sescu
7 noiembrie 2017 10:42

True!

Alice Ciobanu
7 noiembrie 2017 11:17

Mda…pai cica oamenii nu vor sa “citeasca” tristeti…. aici e o bula roz…

Anda Elena
7 noiembrie 2017 12:08

Chiar? Inseamna ca de asta sunt (privita ca) o ciudata… ca nu prezint doar lucrurile bune si nu ma arat non stop fericita! 🙂 Vaiiii, si eu ma bucuram ca lumea in jurul meu e mai ok decat mine! :)) Si inca ma bucur de cei care-s cu adevarat mai bine decat mine! 🙂

Marius Sescu
7 noiembrie 2017 12:11
Răspunde către  Anda Elena

Anda, toți avem schelete în dulap, uneori le mai scoatem pe afară, cel mai adesea nu. 🙂

Anda Elena
7 noiembrie 2017 12:41
Răspunde către  Anda Elena

Stiu, Marius! 🙂 Glumeam. Toti avem de toate in dulapuri, vai de noi! 🙂 Si stiu si cat de trist e pentru unii care cred doar in ceea ce vad pe FB. Aici e buba, depresia in care pica multi, crezand in ozn-uri virtuale… In rest, noi sa fim sanatosi – in bule mai roz sau in culori mai apropiate de realitate.

Marius Sescu
7 noiembrie 2017 12:46
Răspunde către  Anda Elena

Anda Elena yep, depresia e problema.

Danut Gheorghes
7 noiembrie 2017 14:43

Tare articolul 😀

Marius Sescu
7 noiembrie 2017 14:44
Răspunde către  Danut Gheorghes

10x.

Danut Gheorghes
7 noiembrie 2017 14:45
Răspunde către  Danut Gheorghes

Cu toata ca mai sunt si o mică parte din oameni care își vărsa frustrările pe Facebook …dar in mare parte ai foarte mare dreptate !

Andra Nicula
7 noiembrie 2017 14:47

În continuare cel mai mare compliment pe care l-am primit a fost: ești mai mișto în viața reală decât pe facebook 🙂 L-am apreciat la vremea lui.

Marius Sescu
7 noiembrie 2017 14:47
Răspunde către  Andra Nicula

Păi ești. 😀

Andra Nicula
7 noiembrie 2017 14:48
Răspunde către  Andra Nicula

:)) păi, tu mi-ai zis. Era prima oară când ne cunoașteam offline. Mulțumesc!

Marius Sescu
7 noiembrie 2017 14:49
Răspunde către  Andra Nicula

Andra Nicula Cu plăcere.

Ionut Lazar
7 noiembrie 2017 15:36

Eu am pus mai mult ca-mi sunt pisicile fericit

Bogdan
Bogdan
8 noiembrie 2017 09:56

Ar fi interesantă o campanie pe tema asta. Oamenii să fie încurajați să posteze fotografii din viața de zi cu zi. Nu postez poză de la farfuria pe care am primit-o la restaurant unde merg 1 dată pe lună, postez farfuria din bucătaria mea, de acasă, unde astăzi am varză călită cu cârnați și mămăligă. Nu postez camera de hotel de 4-5* în care stau când mă trimit de la job în deplasare, postez camera în care mă duc eu în concediu, la 3*, postez când am o inundație, nu când am amenajat colțul Zen din casă, etc. Ați prins… Citește tot »

Bogdan
Bogdan
9 noiembrie 2017 09:59
Răspunde către  Marius Sescu

Da… eu ma gandeam la altceva. Spre exemplu ne rezumam doar la Romania. O pagina de facebook unde oamenii sa posteze fotografii din viata lor zilnica, iar intr-o anumita zi din saptamana sa se implice si anumite persoane publice (in principal vedete), si sa posteze si ele o fotografie prin care sa arate ca, cu toate ca sunt vedete, au si ele o viata normala, la fel ca restul oamenilor, au si ele probleme, au si ele bucurii.

Bogdan
Bogdan
9 noiembrie 2017 10:48
Răspunde către  Marius Sescu

Corect, e o problemă personală. Sunt atât de multe persoane “prinse” în viața virtuală încât nu mai conștientizează multe lucruri din păcate. Ar putea fi făcută de anumite companii sub forma unei campanii sau pur și simplu ca un proiect social de conștientizare al consumului excesiv de iluzii prezentat în social media.

trackback

[…] de viața noastră reală, care nu are nici o treabă cu viața de pe Facebook, mă gândeam că pe internet se lucrează exagerat de mult la proiecția unei vieți perfecte, […]

trackback
20 august 2020 11:44

[…] Ce vreau eu să zic este că din exterior mulți oameni par fericiți, dar fericirea nu e legată neapărat de bani, gadgeturi, vacanțe de lux sau de statutul social, ci de echilibrul între familie, pasiuni și timpul petrecut făcând ceea ce îți place. Nu mergeți pe fentă, realitatea nu e ce vedem pe Facebook. […]

Constantin
Constantin
30 august 2020 16:43

Eu am o maximă și chiar îmi aparține: Primii 100 de ani sunt mai grei, după aia vine relaxarea!

30
0
Lasă un comentariux
()
x