fbpx

Ei bine, asta nu ar trebui să fie o noutate pentru nimeni, dar din când în când mai apar oameni care se miră când află că unii își cosmetizează prezența online pentru a părea mai interesanți decât în realitate. Cam două treimi din utilizatorii rețelelor sociale își periază profilele, pozele, pentru a crea o realitate mai interesantă pentru cei care îi urmăresc pe internet.

Și nu e asta problema, ci faptul că ajung și ei să creadă că viața lor e foarte faină, și încep să concureze cu imaginea lor online. Cum ar veni, ajung eu să cred despre mine că am o viață foarte tare, doar pentru că postez doar chestii tari pe internet. Și ajung să îmi amintesc realitatea prin ochii Facebook-ului, nu din amintirile mele reale.

Mie și mai grav mi se pare altceva, faptul că dacă ai foarte mulți prieteni din ăștia care pe Facebook se laudă intens, dar în viața reală sunt oameni obișnuiți, ajungi și tu să ai impresia că viața ta e anostă. Îi vezi pe ei cum se laudă cu excursiile, cu pozele din vacanțe luxoase, cu noile mașini, cu petrecerile, cu check-in-urile din locații selecte, și ajungi să ai impresia că viața lor e o continuă petrecere, iar viața ta nu.

În realitate pe Facebook se postează doar chestiile faine. Prea puțini zic pe Facebook când au fost concediați, când au avut o zi groaznică la birou, când li s-a stricat mașina, când au pierdut pe cineva drag, când au fost jigniți de cei din jur. Punem doar sclipiciul, pentru că asta corespunde cu imaginea aia de oameni interesanți pe care vrem să o creăm.

Mă scuzați, merg să caut niște poze faine pe care să le urc pe Facebook, ca să par mai interesant decât sunt. 🙂

Tineți minte, realitatea nu e cea de pe Facebook.