fbpx

Viața noastră reală nu e la fel de faină ca cea de pe Facebook

Ei bine, asta nu ar trebui să fie o noutate pentru nimeni, dar din când în când mai apar oameni care se miră când află că unii își cosmetizează prezența online pentru a părea mai interesanți decât în realitate. Cam două treimi din utilizatorii rețelelor sociale își periază profilele, pozele, pentru a crea o realitate mai interesantă pentru cei care îi urmăresc pe internet.

Și nu e asta problema, ci faptul că ajung și ei să creadă că viața lor e foarte faină, și încep să concureze cu imaginea lor online. Cum ar veni, ajung eu să cred despre mine că am o viață foarte tare, doar pentru că postez doar chestii tari pe internet. Și ajung să îmi amintesc realitatea prin ochii Facebook-ului, nu din amintirile mele reale.

Mie și mai grav mi se pare altceva, faptul că dacă ai foarte mulți prieteni din ăștia care pe Facebook se laudă intens, dar în viața reală sunt oameni obișnuiți, ajungi și tu să ai impresia că viața ta e anostă. Îi vezi pe ei cum se laudă cu excursiile, cu pozele din vacanțe luxoase, cu noile mașini, cu petrecerile, cu check-in-urile din locații selecte, și ajungi să ai impresia că viața lor e o continuă petrecere, iar viața ta nu.

În realitate pe Facebook se postează doar chestiile faine. Prea puțini zic pe Facebook când au fost concediați, când au avut o zi groaznică la birou, când li s-a stricat mașina, când au pierdut pe cineva drag, când au fost jigniți de cei din jur. Punem doar sclipiciul, pentru că asta corespunde cu imaginea aia de oameni interesanți pe care vrem să o creăm.

Mă scuzați, merg să caut niște poze faine pe care să le urc pe Facebook, ca să par mai interesant decât sunt. 🙂

Tineți minte, realitatea nu e cea de pe Facebook.

Recomandă

31 Comentarii

 1. Chiar? Inseamna ca de asta sunt (privita ca) o ciudata… ca nu prezint doar lucrurile bune si nu ma arat non stop fericita! 🙂 Vaiiii, si eu ma bucuram ca lumea in jurul meu e mai ok decat mine! :)) Si inca ma bucur de cei care-s cu adevarat mai bine decat mine! 🙂

 2. Ar fi interesantă o campanie pe tema asta. Oamenii să fie încurajați să posteze fotografii din viața de zi cu zi. Nu postez poză de la farfuria pe care am primit-o la restaurant unde merg 1 dată pe lună, postez farfuria din bucătaria mea, de acasă, unde astăzi am varză călită cu cârnați și mămăligă. Nu postez camera de hotel de 4-5* în care stau când mă trimit de la job în deplasare, postez camera în care mă duc eu în concediu, la 3*, postez când am o inundație, nu când am amenajat colțul Zen din casă, etc. Ați prins voi ideea. Poate așa mai mulți oameni s-ar simți normali și egali cu ceilalți. #reallife #thisislife #normallife

   • Da… eu ma gandeam la altceva. Spre exemplu ne rezumam doar la Romania. O pagina de facebook unde oamenii sa posteze fotografii din viata lor zilnica, iar intr-o anumita zi din saptamana sa se implice si anumite persoane publice (in principal vedete), si sa posteze si ele o fotografie prin care sa arate ca, cu toate ca sunt vedete, au si ele o viata normala, la fel ca restul oamenilor, au si ele probleme, au si ele bucurii.

     • Corect, e o problemă personală. Sunt atât de multe persoane “prinse” în viața virtuală încât nu mai conștientizează multe lucruri din păcate. Ar putea fi făcută de anumite companii sub forma unei campanii sau pur și simplu ca un proiect social de conștientizare al consumului excesiv de iluzii prezentat în social media.

 3. […] Ce vreau eu să zic este că din exterior mulți oameni par fericiți, dar fericirea nu e legată neapărat de bani, gadgeturi, vacanțe de lux sau de statutul social, ci de echilibrul între familie, pasiuni și timpul petrecut făcând ceea ce îți place. Nu mergeți pe fentă, realitatea nu e ce vedem pe Facebook. […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *