fbpx

E tot mai greu să ai încredere în oamenii mereu fericiți de pe internet

Apropo de viața noastră reală, care nu are nici o treabă cu viața de pe Facebook, mă gândeam că pe internet se lucrează exagerat de mult la proiecția unei vieți perfecte, fără griji, și dacă nu păstrezi legătura offline cu cei apropiați s-ar putea să fi afectat de 2 ori,  în primul rând deoarece vei crede că toți o duc extraordinar de bine, mai puțin tu, judecând după pozele de pe Facebook și checkin-uri, și în al doilea rând că s-ar putea să ai mulți prieteni ce au nevoie de ajutor real, dar sunt prea mândri să îl ceară, și online totul pare roz în viața lor. Nu zic acum că trebuie să ne expunem toată viața online, și bunele și relele, dar parcă nici prea multă laudă nu ajută.

De exemplu în ultima perioadă am aflat de o mulțime de divorțuri și despărțiri printre amici unor amici sau cunoștințe din online, și de obicei nu remarci asta decât dacă vorbești cu ei la o cafea sau observi că pozele cu ei doi au cam dispărut.

Și nu asta e tragedia, că viața e grea, nu te potrivești mereu cu jumătatea ta, ce voiai la 20 nu corespunde cu ce vrei la 40, shit happens, dar e ciudat să vezi doi oameni super îndrăgostiți prin poze, cu declarații de iubire pe Facebook și mesaje siropoase, și după aia să afli că la o lună distanță gata, se topise dragostea. Așa de repede?

Probabil ar trebui un disclaimer mare, când îți faci cont pe orice rețea socială: atenție, orice legătură între ce vezi / citești aici și realitatea e pur întâmplătoare. Viața bate filmul.

Și încă una, tot legată de viața de pe internet vs realitate. Bloggerițele, influencerițele și vloggerițele de parenting ce vor face, când copiii lor cresc și pleacă de acasă?

Nu de alta, dar nu poți scrie mereu despre cum să crești copilul și scutece și lăptic și cărți educative și viața de familie, mai ales când puiul tău are 1 metru 90 și 20 de ani, nu? Să nu mai zic de femeile ce scoteau mereu familia cea fericită la înaintare, până au divorțat. Cam nasol, nu?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *