fbpx

Nu poți fi mereu fericit

Circula un sfat, că toți avem zile mai bune și zile mai proaste, și mai ales zile proaste, anul ăsta. Dacă te trezești 5 zile din 7 și când te uiți în oglindă NU îți place ce vezi e clar că nu ești prea fericit cu viața ta, și trebuie să schimbi ceva la ea.

Totuși, dacă te uiți în oglindă și nu îți place ce vezi doar 1 sau 2 zile pe săptămână atunci e ok, că nu poți fi mereu fericit la maxim, în majoritatea timpului oamenii fericiți sunt pe la 7, maxim 8 din 10. Nimeni nu e fericit tot timpul, asta e o iluzie.

În World Happiness Report pe 2019, ce folosește scala Cantril, cu trepte de la 1 la 10, Finlanda era pe primul loc în topul fericirii, cu 7,76, iar România pe locul 48, cu 6,07.

Ce vreau eu să zic este că din exterior mulți oameni par fericiți, dar fericirea nu e legată neapărat de bani, gadgeturi, vacanțe de lux sau de statutul social, ci de echilibrul între familie, pasiuni și timpul petrecut făcând ceea ce îți place. Nu mergeți pe fentă, realitatea nu e ce vedem pe Facebook.

Voi pe unde sunteți de obicei, de la 1 la 10?

Recomandă

3 Comentarii

  1. E adevărat ce ai scris. Fericirea e un cumul de elemente, legate de familie, comunitate, sănătate, stil de viață, starea materială și așteptările noastre în general. E interesant de citit cartea Mica enciclopedie Lykke, unde un cercetător analizează factorii care contribuie la fericirea noastră. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *