fbpx

Pe litoralul românesc nu mai ajunsesem de prin 2013, și anul ăsta forțați de împrejurări am renunțat la orice plan de vacanță în alte țări, și am petrecut concediul în România. Am stat câteva zile la Jupiter, all inclusive, și chiar am fost surprinși de condițiile oferite. Nu comparăm cu Grecia sau Turcia sau Bulgaria, dar la cât am plătit nu am ce reproșa. Probabil a ajutat și faptul că am mers la mare cu așteptări foarte scăzute, dar hotelul a fost ok, restaurantul ok, angajații erau toți cu mască de protecție, se dezinfecta zilnic peste tot etc.

Și mă gândesc acum dacă vom vedea schimbări pe termen lung în turismul românesc, în urma acestei pandemii.

La începutul sezonului circulau poze cu prețurile exorbitante de la hoteluri și restaurante, mai ales din Mamaia, dar adevărul e că există oferte pentru toți, în perioada asta. Poți să te cazezi și cu 300 de euro pe noapte, și cu 50 de euro, depinde de locație și fițe. Am văzut o mulțime de oferte speciale pentru concedii pe litoral, la prețuri ok. Și e aceeași fază și la bulgari, prietenii care au fost îmi spuneau că stațiunile sunt goale.

Mă gândesc că poate vom avea parte de servicii mai bune în turism peste tot, când începem să ne revenim. Mulți zic că vor crește prețurile la bilete de avion, hoteluri, restaurante, eu cred că turiștii vor fi mai apreciați unde vor merge. Înainte de pandemie erau orașe ce impuneau taxe turistice, ca Veneția sau Amsterdam, iar companiile aeriene urmau în curând să ne oblige să călătorim cu mâna goală, la cât de mult limitau bagajele incluse în bilet.

Eu cred că va fi mai bine, cei din HoReCa vor aprecia mai mult turiștii care le trec pragul, iar noi ne vom bucura mai mult când călătorim, când vizităm o țară nouă.

Vorba aia, anul trecut eram liberi, dar nu știam. Voi ce ziceți?

Lasă un comentariu