fbpx

De ce viața altora pare mai frumoasă ca a ta

Din când în când, când văd pe Facebook comentarii de genul Mi-aș dori și eu o viață așa de faină ca a ta, îmi vine să trimit oamenii la articolul ăsta, să le reamintesc că ce vedem pe Facebook e varianta optimizată, stilizată, îmbunătățită a vieții prietenilor noștri, nu adevărul. Dar nu e suficient, ar trebui băgate și niște sfaturi motivaționale, că lumea se plânge prea mult dar face prea puțin.

Sentimentul ăsta, că viața ta e nasoală pe când a prietenilor e superbă, se accentuează mai ales vara, când vezi peste tot poze din concedii, de la munte, mare, piscină, și tu poate ești la birou sau blocat în trafic, la 40 de grade. Not cool bro.

În primul rând e efectul Facebook de care scriam, în rețea se postează doar chestiile faine. Prea puțini zic pe Facebook când au fost concediați, când au avut o zi groaznică la birou, când li s-a stricat mașina, când au pierdut pe cineva drag, când au fost jigniți de cei din jur. Punem doar sclipiciul, pentru că asta corespunde cu imaginea aia de oameni interesanți, cool pe care vrem să o creăm.

În al doilea rând ține DOAR DE NOI să avem o viață mișto, dar majoritatea ne complacem în acceptabilul cotidian și nu prea avem curajul să facem schimbări majore, chiar dacă în timp ele ne-ar putea îmbunătăți semnificativ calitatea traiului. Adică nu avem cojones.

Ești invidios pe cei care pun poze cu trupurile super lucrate la sală? Schimbă un pic alimentația, apucă-te de un sport, în 6 luni de zile s-ar putea să nu te recunoști în oglindă.

Vrei să câștigi mai mulți bani, să ai mai mult timp liber pentru pasiunile tale? Schimbă-ți jobul, fă un curs pentru ceva care se caută acum, caută surse suplimentare de venit, schimbă orașul dacă nu sunt posibilități de creștere unde stai.

Vrei să călătorești mai mult, să vezi lumea? Caută un job care să îți permită asta, vezi cum poți lucra remote de oriunde, crează-ți un stil de viață în jurul călătoriilor.

Faza e că majoritatea ne-am dori o viață mai frumoasă, dar puțini tragem zi de zi pentru asta. Și cum spunea un prieten, Înainte să îți fie mai bine îți va fi mai rău.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *