Documentare de văzut – World War 2 in Colors

Unul dintre motivele pentru care mulți nu se uită la documentarele despre război este faptul că majoritatea filmărilor sunt alb negru, mai greu de procesat de către creier, iar multe filmări sunt de o calitate foarte slabă.  World War 2 in colors e un documentar realizat cu imagini de arhivă restaurate și colorate, tocmai pentru a fi mai ușor de procesat. Îl salvasem acum câțiva ani prin bookmarks, uitasem de el, noroc de articolul lui Radu că mi-am amintit să îl văd.

Sunt 13 episoade de aproximativ 50 de minute, ce cuprind tot parcursul celui de-al doilea război mondial. Singura problemă e că episoadele nu urmează un fir cronologic, ci sunt împărțite pe zonele geografice unde s-au purtat luptele, iar accentul nu e pe traumele provocate de război și efectele lui devastatoare, ci mai ales pe strategia militară, echipamente, greșelile făcute de aliați și axă.

De exemplu Holocaustul are alocate doar câteva minute în mai multe episoade, eu aș fi făcut un episod doar despre asta. Totuși, e istoria mondială, prezentată într-o manieră ușor de asimilat, sunt multe de învățat, deși se pare că noi facem mereu aceleași greșeli.

Recomand documentarul, atât pentru adulți cât și pentru cei mai tineri. E pe Netflix, dar și pe Youtube, la calitate HD.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
1 Comentariu
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ionut Lazar

Netflix Romania