De ce nu a prins Yahoo Messenger pe mobil

Mai țineți minte vremurile când Yahoo Messenger pornea automat odată cu calculatorul, și era aplicația default pentru a păstra legătura cu prietenii aflați la distanță? Ei bine, vremurile acelea sunt demult apuse, și de vină e încăpățânarea celor de la Yahoo de a ignora zona de mobile, până prin 2012, când Marissa Mayer a fost numită CEO și a încercat să schimbe direcția companiei. Dar pentru Yahoo Messenger era prea târziu.

Acum vreo 6-7 ani lucrurile erau simple, dacă vroiai mesagerie intrai pe Yahoo Messenger, dacă vroiai apeluri video intrai pe Skype. După aceea Yahoo Messenger a introdus și apelurile video, cu un succes moderat, dar ceva s-a schimbat.

Utilizatorii de internet au început să folosească tot mai mult aplicațiile de pe smartphone pentru a comunica, atât prin text, cât și foto/video. WhatsApp, Viber, Wechat, Tango, Kik și multe altele au profitat de avansul tehnologic și de schimbarea în preferințele consumatorilor pentru a atrage utilizatorii. Skype a reușit să rămână relevant pentru apeluri video, îmbunătățind mult aplicațiile de mobil, mai ales după preluarea de către Microsoft.

Facebook a lucrat mult la dezvoltarea aplicației proprii de mesagerie în ultimii 2 ani, chiar dacă au cumpărat WhatsApp. Nu mai zic de măgăria prin care au forțat toți utilizatorii de Facebook să instaleze aplicația dedicată pentru smartphone, dacă vroiau să folosească mesageria în continuare. Totuși, au lucrat mult și la îmbunătățirea aplicației, pentru a deveni relevanți pe zona de mobile.

Yahoo în schimb a lansat foarte greu aplicații dedicate pentru iOS sau Android, bazându-se probabil pe dominanța lor pe desktop și ignorând trendurile. Chiar și atunci când ele au apărut, erau greoaie, puțin intuitive și cu multe erori. Recenziile utilizatorilor sunt în continuare negative, aplicația e etichetată ca un coșmar, iar aplicațiile nu au mai fost actualizate de câteva luni. Personal cred că au pierdut bătălia pentru mesageria mobilă, și nici nu mai încearcă să dezvolte aplicațiile, pentru a le face cel puțin decente. Blogul oficial e și el abandonat.

Unde se află Yahoo Messenger acum, din punct de vedere al utilizatorilor? Discutam cu prietenii pe Facebook despre gradul de utilizare al aplicației. Mai sunt mulți care o folosesc pe desktop, prea puțini pe mobil. Majoritatea recunosc că nivelul de interacțune a scăzut, probabil cei mai mulți pornesc Yahoo Messenger din reflex odată cu calculatorul, cum o făceam și eu până nu demult.

Eu am renunțat la Yahoo Messenger de vreo 2 ani. Mai intru de 2-3 ori pe an de curiozitate, dar e tot mai pustiu pe acolo, și nici mesaje offline nu mai primesc, doar mass message. Majoritatea conversațiilor le port prin Facebook Messenger, Skype, WhatsApp și Viber. Și nici nu pot zice că îi simt lipsa Yahoo. E la fel ca și serviciul de email. A fost foarte ok vreme de câțiva ani, dar au uitat să inoveze și încet încet au ajuns să fie depășiți și ignorați.

Voi mai folosiți Yahoo Messenger? Dar mailul de la Yahoo?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

9
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

Nope, de vreo 3 ani nu am mai intrat. Fb și Viber.

Morosanu Robert
Vizitator

Salut Marius , Imi aduc aminte atat cu tristete dar si cu placere de Yahoo! Messenger 😀 In mare parte in anul 2005 – 2006 am dat de ‘gustul’ IM-ului si apoi usor usor pana in anul 2011 aproximativ a fost chiar Ok, apoi si-a pierdut usor usor ‘clientii’ prin faptul ca totul (in afara de ei) cam era in timp real – cei mai multi stiu la ce ma refer cand vom aduce in discutie transferul de fisiere ;)) care nu cred ca exista cineva care nu a primit eroare la acesta. Prima varianta citeam la vremea respectiva ar… Citește tot »

Mack
Vizitator

N-am mai intrat de ani buni. Singurul serviciu Yahoo care il folosesc e flickr, pentru 1T de spatiu pentru poze gratuit. Adica am platit si pentru Google Drive, am si cativa giga pe dropbox dar aia-s pentru altceva.

Marius
Vizitator

Am ceva ani buni de cand n-am mai intrat pe Yahoo Mess. Mai am un cont vechi de mail, iar contul Google inca mai are ca mail principal un cont de yahoo.

George Nedelea
Vizitator

Eu folosesc zilnic Yahoo Mail..atat adresa personala cat si de servici, insa pe Mess nu am mai intrat de ani de zile..chiar m-ai facut curios..dupa ce scap de la munca..dau un ochi pe mess..sa vad daca am vreun offline :))

Alex
Vizitator

Si sa nu uitam de BUZZ! (remember ?
Din alti clienti puteai scrie ‘/buzz’ si nu mai aveai limita de timp..puteai da BUZZ in continuu :p. Asta bineinteles din auzite..nu am incercat asa ceva 🙂

Si sa nu uitam de teme..mai ales cea cu..inimioare rosii (cum altfel) la care daca dadeai BUZZ se intampla ceva care prindea foarte bine la fete in perioada respectiva 🙂

andra kat
Vizitator

Eu il folosesc aproape zilnic. Pentru a vorbi cu mama cand e la serviciu, ea e si singura cunostinta pe care o stiu sa mai foloseasca YM